„Meşteri şi meşteşuguri tradiţionale din Moldova” (XII), pe Esplanada Palatului Culturii din Iași

Meşteri populari din România și Republica Moldova vor fi prezenți pe Esplanada Palatului Culturii din Iași, în perioada 8 – 10 noiembrie 2019, la cea de-a XII-a ediție a manifestării cultural-interactive „Meşteri şi meşteşuguri tradiţionale din Moldova”.

Evenimentul este organizat de Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului” – Iaşi și Primăria Municipiului Iași, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces), Asociaţia Dialog Pentru Dezvoltare – Iași, Asociația Societăților Imobiliare din Moldova (ASIM), Centrul de Informare Turistică Iași.

Pe parcursul celor trei zile, publicul este invitat să redescopere, în expoziția cu vânzare, obiecte meşteşugăreşti autentice, realizate de cca. 40 de meşteri populari veniți la Iași din diferite zone etnografice ale țării, cu precădere din Moldova și Republica Moldova.

Sâmbătă, 9 noiembrie, vizitatorii sunt invitați să participe la ateliere de olărit, pictură icoane, cioplitură lemn, încondeiere ouă, împletituri din fibre vegetale, ţesături.

Atelierele sunt destinate atât copiilor, cât şi adulţilor, iar elevii premiați la taberele și atelierele de creație populară desfășurate de Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului”, în cadrul programelor educaționale derulate în parteneriat cu școli și ONG-uri, vor fi prezenți la această ediție, în calitate de ucenici.

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: