”Mesteri si mestesuguri traditionale din Moldova”, in weekend, la Iasi

mesteri-si-mestesuguri-nov

Asociaţia “ART-Meşteşugurile Prutului”- Iaşi, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași organizează a IX-a ediţie a manifestării cultural-interactive „Meşteri şi meşteşuguri tradiţionale din Moldova”, ce se va desfăşura în perioada 04 – 06 brumar 2016, pe Pietonalul „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, Iaşi.

Parteneri în organizarea acestui eveniment sunt: Muzeul Etnografic al Moldovei, din cadrul Complexului Muzeal Național “Moldova”- Iași; Asociatia ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces); Asociaţia Dialog Pentru Dezvoltare – Iași; Asociația Societăților Imobiliare din Moldova (A.S.I.M.); Centrul de Informare Turistică – Iasi, Colegiul Tehnic “Ioan C. Ștefănescu”- Iași

Vor fi prezenţi peste 40 meşteri populari, atât din Moldova de pe ambele maluri ale Prutului, cât şi din alte zone etnografice ale ţării. Organizat pe durata a trei zile, evenimentul promovează valorile perene ale culturii tradiţionale româneşti, cu precădere din Moldova și Republica Moldova, dar și transmiterea acestora către tânăra generație.

Programul manifestărilor este variat şi deosebit, cuprinzând:

  • expunere cu vânzare de obiecte meşteşugăreşti autentice ale meşterilor populari veniţi la Iasi din Moldova si din alte zonele etnografice ale tari, precum si din Republica Moldova;
  • ateliere de creație interactivă de olărit, pictură icoane, cioplitură lemn, impletituri din fibre vegetale, ţesături, ateliere demonstrative destinate copiilor, dar şi adulţilor.

Vor fi prezenți elevii premianți de la taberele și atelierele de creație populară desfășurate de asociația noastră prin programe educaționale și proiecte cu școli și ONG-uri. Dorim să realizăm, pentru 3 zile, o atmosferă de lucru şi de comunicare între generații pe domeniul meşteşugurilor traditionale românești!

INFO

Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului”

E-mail: mestesugurile.prutului@gmail.com.

www.facebook.com/Asociatia-Art-Mestesugurile-Prutului

PE ACEEASI TEMA:
annual-bazaar

Asociația Art-Meșteșugurile Prutului participă la Târgul NATO Charity Bazaar, Bruxelles

targul-de-toamna-sarbatori-2016

Targul de toamna al mesterilor populari / Sarbatorile Iasului 2016

targ-100-romanesc-2016

Târg 100% Românesc la Palas Mall

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:
dreamsphere

Dreamsphere LIVE @RocknRolla

poveste-dragoste-ateneu

Proiectie de film: ”Poveste de dragoste” @Ateneul din Iasi

serata-dansanta-sf-nicolae

“Daruri cu gust!” – serată dansantă de Sf. Nicolae @ Restaurant Traian Iași

concerte-lectie-palat-3

Concerte – lectie la Palat (III): “Tainele pianului pentru cei mici”

Scrie un comentariu: