Mesmerizing colors of HAPPINESS

În câte culori crezi că se manifestă fericirea și cum arată ea pentru tine? Expoziția imersivă Mesmerizing colors of HAPPINESS te transpune într-o lume în care granițele dintre realitate și fantastic se șterg, o lume în care fiecare culoare își exprimă propria emoție.

Atunci când ne așezăm împreună în fața aceleiași lucrări de artă, fiecare vede acolo o oglindă proprie care îi permite să identifice fiecare tușă, fiecare temă și fiecare formă ca pe ceva familiar și cunoscut, legat de stări, oameni și momente din trecut. Momentul COVID-19 ne-a lovit din plin și ne-a permis să privim dincolo de material, dincolo de agitația zilei de azi, către necunoscutul zilei de mâine. În câte din aceste momente am reușit oare să identificăm culorile fericirii?

Mesmerizing Colors of HAPPINESS a fost gândit ca un parcurs în care vizitatorul se descoperă pe sine prin culoare. Pus în fața conceptului de HAPPINESS, vei fi împins către zona ta de fericire, pe care inevitabil fiecare dintre noi o asociază cu o gamă cromatică. La final, rămâne ideea unică care ne spune că, deși suntem diferiți, asta ne formează ca societate și că fiecare aspect contribuie la o stare generală de bine.

Expoziția cumulează 20 de viziuni asupra artei contemporane de la teme psihedelice și construite în fat impasto până la lucrări minuțioase și realizate în manieră realistă, de la culori vii la alb și negru, de la forme simple și liniare la forme complexe și alambicate, toate prelungite în spațiul din Sala Mașinilor / Palatul Culturii prin lumini, sunet, scenografie, miros și efecte speciale.

Vino și tu să parcurgi o expoziție de artă gândită ca un parcurs de dezvoltare personală.

Art Director & Curator: Silvana Dulamă-Popa. Design Director: Alin Popa. Sound Designer: Ștefan Panea. Artiști: Sabina Elena Dragomir, Misha Diaconu, Mariana Papară, Narcisa Stejeran, Josem, Diana Miroșu, PanAm, Elisia Tîrnoveanu, Alexandra Vulpe, Alexandra Tănase, MaLu, AdaM, Laura Greaca, Mircea Titus Romanescu, Trick Patrick, Răzvan Simon, Emanuel Chiriac, Sevan Szekely, Nicolas Leș, Alex Nicoară, Laurențiu Dimișcă.

Seria HAPPINESS urmărește un fir narativ menit să aducă optimismul social într-un context precar și nesigur, după o perioadă dificilă în care totul a stagnat. Seria merge către diferite teme – de la bucuria copilăriei, la culorile în care se manifestă fericirea și ajungând până la fericirea din lucruri mărunte, toate având la bază conceptul de HAPPINESS.

MECENA.ART – Not your usual gallery este o platformă omnichannel care își propune să formeze o comunitate a oamenilor care evadează din cotidian prin crearea sau achiziționarea de artă, un spațiu sigur pentru artiștii contemporani și iubitorii de artă deopotrivă. Proiectul pune un accent special pe consolidarea relației între artist și privitor. MECENA.ART are atât două spații expoziționale imersive, cât și un canal online care pune cumpărătorul de artă în contact direct cu lucrări de artă contemporană. Toate cele trei spații vor găzdui o selecție de lucrări din mai multe stiluri, de la abstract și expresionism la figurativ, și din mai multe medii – pictură, sculptură, grafică, artă textilă, fotografie, obiect de artă.

INFO

www.facebook.com/mecena.art

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: