Mental Health Awareness Week la UAIC

Luna mai este considerată pe plan internațional luna conștientizării sănătății emoționale. În săptămâna 22 – 26 mai 2017, Departamentul Servicii pentru Studenți și Absolvenți derulează o serie de activități sub umbrela Mental Health Awareness Week.

Sănătatea emoțională și starea de bine nu înseamnă doar să nu ai probleme psihice. Au legătură cu felul în care te simți și gândești și mai înseamnă să:

Simți că poți să faci față situațiilor dificile; Îți poți împlini potențialul (să te poți implica deplin în ceva, fără să simți cum trece timpul, să ai realizări în acel domeniu și acel ceva să fie o activitate cu sens pentru tine);
Poți iniția și menține relații armonioase cu ceilalți – la facultate, în familie, cu prietenii.

Astfel, pe parcursul săptămânii vor avea loc mai multe prezentări pe tema sănătății emoționale și stării de bine în Facultățile UAIC. Dacă vrei să venim și la tine la seminar, trimite-ne un e-mail pe servicii.studenti@uaic.ro.

Marți, 23 mai, în intervalul 10.00 – 12.00 are loc trainingul pentru studenți: Reziliența – cum să mă descurc când dau de greu. Te poți înscrie folosind acest link.

Miercuri, 24 mai, 18 – 19.30: Panel de discuții “E OK să ceri ajutorul” – un eveniment ce reunește mărturii personale ale unor persoane care s-au confruntat sau se confruntă cu dificultăți emoționale și discuții cu psihologi. Evenimentul va avea loc în Corpul R al Universității (fosta clădire Romtelecom), la etajul 4, sala 402. Dacă dorești să participi, te poți înscrie AICI

Joi, 25 mai, 8.30 – 9.30: Wellbeing breakfast – pentru angajații UAIC. Pentru a putea acorda atenție stării de bine a studenților, este important ca angajații să aibă grijă de propria stare de bine.

Vineri, 26 mai: Random Acts of Kindness Day. Te provocăm ca în această zi să faci mici acte de bunătate (să lași bani în tonomatul de cafea, astfel încât următoarea persoană să primească o cafea gratis, să tragi la xerox cursurile cu un exemplar în plus pentru cineva care știi că are nevoie de ele, să trimiți mamei un sms afectuos, așa cum știi că așteaptă, dar cum nu i-ai mai trimis de mult, etc.). Așteptăm poveștile tale (însoțite eventual de poze) pe servicii.studenti@uaic.ro sau pe pagina de Facebook a Departamentului: www.facebook.com/DSSAdinUAIC/

Tot pe pagina de Facebook vor fi postate toată săptămâna informații despre sănătatea emoțională și starea de bine.

Sănătatea ta emoțională este importantă: ai grijă de ea!

INFO

www.facebook.com/DSSAdinUAIC

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: