”Memoria imaginii” – Felix Aftene expune la Palatul Mogosoaia

memoria-imaginii

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia și Primăria Municipiului București au plăcerea de a vă invita sâmbătă, 4 aprilie, ora 16:00, la vernisajul expoziției artistului ieșean FELIX AFTENE – Iconic Memory / Memoria imaginii.

Lucrările lui FELIX AFTENE – unul dintre cei mai reprezentativi artişti vizuali de astăzi,  vor putea fi văzute până pe 4 mai, 2015

“Felix Aftene (n.1972) este un artist reprezentativ al generației din care face parte, cea în care se manifestă noul val al figurativului bine temperat. Cu o activitate expozițională prodigioasă, în țară și în afara granițelor, multiplu premiat și apreciat de critica de specialitate, Felix Aftene se reinventează cu fiecare propunere pe care o aduce în spațiul public. Memoria imaginii, proiectul propus pentru spațiul amplu al Palatului Brâncovenesc, aduce pe simeze, scene dinamice, un bestiar fragmentat și scenografii riscate, toate învăluite într-o stranie și — pe alocuri — înduioșătoare autoreferențialitate.
 
Ceea ce vibrează în sufletul meu calofil, atunci când privesc lucrările lui Felix Aftene este capacitatea sa ideatică proteică, referințele livrești, dozajul luminilor, justețea proporțiilor și a volumelor, suprafețele vibrate de hașuri și dinamica intrinsecă din salturile elansate ale icarilor săi industriali.
 
Bun promotor al propriilor proiecte, atent la detalii și cu acoperire mare pe arii diverse ale artelor plastice contemporane românești, Felix Aftene este, cu siguranță, un nume despre care vom mai avea ocazia să vorbim.” Mădălina Mirea, curator, aprilie 2015.

Sunteti invitati la Palat, cu orizontul de aşteptare al unei emoții intense.

INFO

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești

Str. Valea Parcului, nr. 1, Mogosoaia

palatebrancovenesti.ro

PE ACEEASI TEMA:

Expoziția de litografii „Marc Chagall – Poezia culorilor” la Palatul Culturii

Expoziţia „Iaşi, Zile Negre” in cadrul proiectului Viitorul Memoriei

REDU #2 proiect artistic Gabriela Stoica

Expoziția de artă vizuală “Între cer și pământ”, semnată de artista Mihaela Bratu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Bucurie in Palatul Copiilor Iasi

Recrutori din toată Europa la târgul de joburi Careers in White din Iași

Recital de pian Andreas Iliuță

Concert JASSY JAZZ ORCHESTRA la Palatul Culturii

Scrie un comentariu: