”Memoria imaginii” – Felix Aftene expune la Palatul Mogosoaia

memoria-imaginii

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia și Primăria Municipiului București au plăcerea de a vă invita sâmbătă, 4 aprilie, ora 16:00, la vernisajul expoziției artistului ieșean FELIX AFTENE – Iconic Memory / Memoria imaginii.

Lucrările lui FELIX AFTENE – unul dintre cei mai reprezentativi artişti vizuali de astăzi,  vor putea fi văzute până pe 4 mai, 2015

“Felix Aftene (n.1972) este un artist reprezentativ al generației din care face parte, cea în care se manifestă noul val al figurativului bine temperat. Cu o activitate expozițională prodigioasă, în țară și în afara granițelor, multiplu premiat și apreciat de critica de specialitate, Felix Aftene se reinventează cu fiecare propunere pe care o aduce în spațiul public. Memoria imaginii, proiectul propus pentru spațiul amplu al Palatului Brâncovenesc, aduce pe simeze, scene dinamice, un bestiar fragmentat și scenografii riscate, toate învăluite într-o stranie și — pe alocuri — înduioșătoare autoreferențialitate.
 
Ceea ce vibrează în sufletul meu calofil, atunci când privesc lucrările lui Felix Aftene este capacitatea sa ideatică proteică, referințele livrești, dozajul luminilor, justețea proporțiilor și a volumelor, suprafețele vibrate de hașuri și dinamica intrinsecă din salturile elansate ale icarilor săi industriali.
 
Bun promotor al propriilor proiecte, atent la detalii și cu acoperire mare pe arii diverse ale artelor plastice contemporane românești, Felix Aftene este, cu siguranță, un nume despre care vom mai avea ocazia să vorbim.” Mădălina Mirea, curator, aprilie 2015.

Sunteti invitati la Palat, cu orizontul de aşteptare al unei emoții intense.

INFO

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești

Str. Valea Parcului, nr. 1, Mogosoaia

palatebrancovenesti.ro

PE ACEEASI TEMA:

Expozitie de design vestimentar a studentilor Universitatii de Arte

„Cartea de colorat cu mesaje de la Arhangheli și Ingeri” se lanseaza la Iulius Mall

”Genesis – simboluri ale lumilor paralele” – expozitie de arta vizuala semnata Bogdan Gavrilean

Expoziția „Iașii eroilor” poate fi vizitata gratuit pana pe 31 octombrie

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Balul Bobocilor 2017 / U.N.A.G.E Artium

Marionnette Show prezinta ”Iepurele si ariciul”

Canaf LIVE @RocknRolla

Folk si alte deliciii la Ospataria ”Ulita Veche”

Scrie un comentariu: