Maxim Belciug, în concert extraordinar la Teatrul Fix

Sâmbătă, 13 aprilie 2013, la ora 20.00, chitara lui Maxim Belciug va răsuna pe scena Teatrului FIX din Iasi. Chitaristul revine în capitala Moldovei pentru prima dată în ultimii 3 ani, într-un concert extraordinar prilejuit de prezentarea celui mai recent CD al său, intitulat “Încântări”. Publicul se va putea bucura de un program variat, cu înflorituri baroce, ritmuri de tarantelă, valsuri ruseşti sau nostalgii în pas de tango, împletite eclectic în cântări de chitară.

Maxim Belciug este unul dintre cei mai carismatici muzicieni români de astăzi. Nonconformist si activ, chitaristul şi-a obişnuit publicul cu un tip de act artistic bazat pe sinceritate totală. În România, a sustinut numeroase concerte, de la prima scenă a tării – Ateneul Român – până la locatii mai neobisnuite, precum cheiul Dâmbovitei din Bucuresti sau Pestera Bolii din Petrosani. În străinătate, chitara sa s-a facut deseori apreciată, în recitalurile sustinute în Franta, Italia, Ungaria, Serbia, Austria, Scandinavia, Polonia si chiar pe tărâmul natal al chitarei, Spania. Discret ca persoană, dar expresiv până la năstruşnicie ca muzician, Maxim Belciug abordează un repertoriu eclectic, trecând cu graţie, într-un stil personal, de la baroc la muzică latino-americană sau de la romantici la flamenco, strunindu-şi chitara să caute mereu muzica pură, vie şi plină de culoare. Astfel, apariţiile sale în concert se bucură întotdeauna de ecoul special al trecerii unei păsări rare.

Încântări – cel mai recent CD solo al chitaristului Maxim Belciug – se înscrie în acelaşi tipar. Cele 18 piese incluse pe CD deapănă, în fraze cu sonorităţi diverse, când pasionale, când atinse de reverie, o poveste de dragoste. Dragostea chitaristului pentru instrumentul său, pentru muzică şi pentru frumos, sub care se ascunde speranţa că “frumuseţea va salva lumea”.

BILETE SI REZERVARI

Bilet simplu: 20 lei.

Bilet cu CD inclus: 40 lei.

Rezervări: 0743 915 868, www.teatrufix.ro

INFO

Teatru Fix

Str. Cuza Vodă nr. 10 , subsol

Email: contact@teatrufix.ro

www.teatrufix.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: