Maxi Priest

Astazi la Power Play ascultam reggae si asta fiindca sarbatoritul nostru este nimeni altul decat Maxi Priest. Max Alfred Elliott, pe numele sau adevarat, s-a nascut pe 10 iunie in Londra, intr-o familie de emigranti jamaicani cu noua copii. Mama sa era un mebru activ in biserica penticostala, asa ca Maxi a inceput sa cante in corul bisericii.


Dupa ce a terminat liceul, a inceput sa cante intr-o trupa de reggae, in paralel lucrand ca tamplar. Schimbarea din viata sa a venit atunci cand compania Saxon International i-a facut o comanda importanta de cutii pentru boxe. Odata cu marfa, Maxi le-a “livrat” si o caseta demo cu trupa sa, iar cei de la Saxon au dat-o mai departe la Virgin Records. Unui director de acolo i-a placut vocea sa si a semnat un contract pentru albumul de debut, “You’re Safe”, care a aparut in 1985.

In 1986, entuziasmat de primirea calduroasa din partea criticilor, Maxi a scos un disc nou, “Intentions”, de pe care a avut doua single-uri de top, “Strollin’ On” si “Crazy Love.” Dupa ce a schimbat producatorii, trecand in 1998 sub tutela celebrilor Sly & Robbie, Maxi Priest a cunoscut succesul cu un cover dupa o piesa a lui Cat Stevens, “Wild World”. Un alt cover, “Some Guys Have All the Luck”,l-a mentinut in top timp de cateva saptamani. Fiindca nu reusea sa se impuna si pe alta piata decat cea britanica, Maxi a adaugat la sound-ul sau reggae cateva influente de soft-rock si chiar a schimbat structura versurilor, implicandu-se mai mult in problemele lumii inconjuratoare. A fost o schimbare benefica, drept dovada, albumul “Bonafide” din 1990, a devenit de aur in doar cateva saptamani. Piesa “Close To You” a ajuns pe prima pozitie pe ambele maluri ale Atlanticului si a obtinut locuri fruntase si in Germania sau Italia. Maxi a mers in turneu in toata lumea si a aparut la cele mai celebre emisiuni de televiziune britanice si americane. In 1991 a aparut “Best Of Me”, o compilatie care continea cele mai bune piese ale sale.

Din 1992 si pana astazi, Maxi Priest a scos 5 albume, insa nu a mai reusit sa intre in top 10 decat o data, in 1996, cu piesa “That Girl”, un duet cu Shaggy. A ramas insa un artist de prima mana, iar concertele sale din Marea Britanie si Statele Unite sunt sold-out de fiecare data.

Multa lume il considera urmasul de drept al lui Bob Marley, chiar daca stilul sau a fost alterat de-a lungul timpului de diverse influente. Azi la Power Play, Maxi Priest vine cu “Close To You” !

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Bucurie in Palatul Copiilor Iasi

Recrutori din toată Europa la târgul de joburi Careers in White din Iași

Recital de pian Andreas Iliuță

Concert JASSY JAZZ ORCHESTRA la Palatul Culturii

Scrie un comentariu: