ANCAAR Iași vă invită la film: Matthew’s Law

ANCAAR Iași vă invită la film: Matthew’s Law/ Afis IasiAsociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR)- filiala Iași, împreună cu Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi și cu sprijinul Ambasadei Olandei la București, vă invită la proiecția filmului regizorului olandez Marc Schmidt – Matthew’s Law.

  • Proiecția va avea loc miercuri, 22.05.2013,ora 14.00, în Amfiteatrul P 9 din corpul A al Universității “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi.

Regizorul l-a filmat pe prietenul său din copilărie, Matthijs, care încearcă să urmeze cu strictețe propriile reguli de viață – cu consecințe dezastruoase.

Confruntările explozive cu lumea exterioară sunt alternate cu observații stilizate și confesiuni personale.

Încetul cu încetul filmul, în fapt un documentar real, dezvăluie modul complex de gândire al lui Matthijs care încearcă, în fiecare zi, cu disperare, să creeze ordine în haosul din jurul său.

  • Intrarea este liberă. Subtitrare în limba engleză.

DESPREA AUTISM

Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică ce îngreunează interacţiunea socială şi abilităţile de comunicare. Cauzele specifice sunt încă necunoscute, iar incidenţa autismului este în creştere. În prezent, 1 din 100 de copii este diagnosticat cu autism.

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România – filiala Iași este o organizație neguvernamentală ce acționează în domeniul protecției copilului și a persoanelor cu autism, înființată în luna mai a anului 2003, la inițiativa fundației STAR OF HOPE Romania.

INFO

www.ancaar-iasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: