Masterclass în cadrul aparat_03. aparat_lab: guerilla filmmaking

aparat_03_lab_jpg

În cadrul proiectului .aparat se organizează aparat_lab: guerilla filmmaking, un masterclass susținut de Marco Wilms. Acesta va avea loc marți, 9 decembrie 2014, începând cu orele 16:00, la Sala_9 din Strada 14 Decembrie 1989, nr. 2B, etajul 1.

Masterclass-ul susținut de Marco Wilms va include în program un studiu de caz și dezbatere pornind de la cel mai recent documentar al său, „Art War” (a cărui proiecție are loc în seara precedentă la aparat_03). În cadrul discuției se vor aborda provocările realizării unui astfel de documentar, asumarea acestui tip de filmare independentă, urmărind dezvoltarea proiectului din stadiul de idee până la ultima etapă a filmului: marketingul și distribuția. Masterclass-ul va fi susținut în limba engleză. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

.aparat_lab înseamnă un cadru informal de discuții, workshop-uri, screening-uri de film, evenimente interactive etc. care se adresează celor interesați de artele vizuale, cinematografie, muzică, teatru, multimedia. .aparat_lab este organizat în cadrul evenimentului aparat_03, care la această ediție cartografiază o serie de practici artistice asumate în sincron cu / drept reacție la diferite contexte sociale, culturale, politice și economice, aducând în prim plan mizele artiștilor.

Marco Wilms s-a născut în 1966 în Berlinul de Est, a devenit designer grafic și model certificat în RDG. A studiat design-ul de scenă, direcție artistică și regie de film. A predat film în Vietnam, Thailanda, Rusia și Berlin, și pitch de film în Lisabona. În 2005 a regizat „Tailor Made Dreams”, câștigător la Golden Giraldillo Sevilla și premiul Pärnu al Ambasadorului Francez. În 2009 a regizat „Comrade Couture – Ein Traum In Erdbeerfolie”, care a avut premiera internațională la secțiunea Panorama a Berlinalei, și care a fost ulterior proiectat la MoMA în 2010 și în 66 alte festivaluri internaționale de film din întreaga lume. Cel mai recent documentar al său, „Art War”, a câștigat mențiunea onorifică pentru un documentar extraordinar la DOK Leipzig, Prix Telerama la FIPA Biarritz, Prix Gilda Vieira de Mello la Festivalul Internațional de Film pentru Drepturile Omului de la Geneva, precum, o mențiune de onoare la Amnesty International Award, Planet + Doc FF Varșovia. În prezent este director al Heldenfilm, produce și regizează documentare, seriale TV și producții de lung metraj pentru televiziuni cum ar fi: Arte, ZDF, MDR, NDR, ORF, SF, AVRO, DR, YLE, TV Ontarion, France 5, VRT, RTBF, ETV și altele.

Producător: LUNO. Partenerii proiectului: Institutul Francez Iași, Centrul de Fotografie Contemporană

INFO

.aparat

aparat.luno.ro

www.facebook.com/proiect.aparat

www.facebook.com/theLuno

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: