Masterclass de Cant Bizantin, editia a VII-a

Masterclass-ul de Cânt Bizantin de la Iasi organizat de Asociatia Culturală BYZANTION, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iasi, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi si Mitropolia Moldovei si Bucovinei, aflat anul acesta la cea de-a VII-a editie, reprezintă, fără îndoială, cel mai amplu eveniment din tară dedicat artei muzicale bizantine.

Evenimentul academic de talie internatională reuneste anual, timp de o  săptămână, peste 150 de cursanti (cadre universitare, personal monahal, arhidiaconi, studenti si reprezentanti oficiali ai diferitelor institutii eclesiale si de învătământ românesti). Înalta tinută profesională a Masterclass-ului este asigurată de cursurile intensive de măestrie sustinute de cei mai renumiti profesori ai muzicii bizantine.

Astfel, anul acesta, avem marea onoare de a găzdui la Iasi, între 7 si 11 Iulie, pe conf.univ.dr. Maria Alexandru, Universitatea „Aristotelis” (Tesalonic), prof. dr. Georgios Konstantinou (Atena), prof. Dimitrios Galanis, protopsalt al Catedralei Mitropolitane din Patras (Grecia), prof. Antonios Aetopoulos (Atena), Diac. Constantin Cornel Coman (Bucuresti).

Atât pentru publicul iesean, cât si pentru cel national, organizatorii au pregătit 2 concerte extraordinare de muzică bizantină pe 10 si 11 Iulie, unde interpretii de marcă invitati la această editie vor fi acompaniati de Corul Mare al participantilor.

INFO

Asociatia Culturala BYZANTION

www.byzantion.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: