Masterclass, conferinta si recital Elizabeth Sombart, 18-19 martie

Foto Elizabeth Sombart-1

Vizita la Iaşi a pianistei Elizabeth Sombart din Elveția

Fundaţia Spandugino, în parteneriat cu Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi şi cu Uniunea Compozitorilor din România (UCMR), va organiza, în perioada 18-21 martie 2013, vizita la Iaşi a pianistei Elizabeth Sombart din Elveţia, elevă timp de peste zece ani a maestrului Sergiu Celibidache.

Programul vizitei cuprinde un curs de Masterclass pian în data de 18 martie 2013 în sala Studio de Muzică de Cameră a Universității de Arte George Enescu din Iaşi (UAGE), urmând ca a doua zi, 19 martie 2013, în aceeaşi sală începând cu orele 11:00, să se desfăşoare conferinţa cu titlul: “Pedagogia Resonnace. Fenomenologia sunetului şi a gestului”. Vizita se va încheia marţi, 19 martie 2013, cu un Recital Chopin care va începe la ora 19:00 în sala “Eduard Caudella” a UAGE (intrarea este liberă).

Fondatoare şi preşedintă a Fundaţiei Résonnance de douăzeci şi cinci de ani, Elizaberth Sombart se consacră formării unui mare număr de profesori, unii dintre ei predând la Fundaţia Résonnance sau în filialele din Spania, Franţa, Belgia, Italia, România şi Liban, precum şi formării pianiştilor în cadrul master class-urilor organizate la Universitate sau la Conservator în Elveţia şi în străinătate (Paris, Lausanne, Roma, Barcelona, Louvain, Beirut şi Kaslik)

Elizabeth Sombart susţine concerte în toată lumea, în cele mai celebre săli, cum ar fi: Theatre of the Champs-Elysées (Paris), Carnegie Hall (New York), Wigmore Hall (London), Konzertgebouw în Amsterdam, Suntory Hall (Tokyo), Victoria Hall (Geneva), Palau Hall (Barcelona).

De asemenea, avându-l ca maestru pe Sergiu Celibidache şi peste 30 de ani de experiență, Elizabeth Sombart s-a dedicat educației prin organizarea de Master-Classes privind fenomenologia muzicală, atât în Elveţia, cât şi peste hotare.

PROGRAM

  • Luni, 18 martie 2013

Ora 10.00MASTERCLASS
Sala Studio de muzica de Camera

  • Marti, 19 martie 2013

Ora 11.00CONFERINTA ”Pedagogia Resonnace. Fenomenologia sunetului si a gestului”
Sala Studio de Muzica de Camera

Ora 19.00 RECITAL Chopin
Sala Eduard Caudella

INFO

www.arteiasi.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: