Masoara-ti gratuit tensiunea arteriala! Piata Unirii, 23-24 iunie

Iesenii sunt asteptati sa isi masoare gratuit tensiunea arteriala si sa primeasca sfaturi utile despre hipertensiune, in corturile special amenajate din Piata Unirii, pe 23 si 24 iunie. Actiunea face parte din cadrul Campaniei Nationale „Viteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala”, initiata de Societatea Romana de Hipertensiune.

Campania de masurare a tensiunii arteriale - Iasi, Piata Unirii

Hipertensiunea reprezinta o problema de sanatate publica in Romania, ce afecteaza 40% din populatia adulta a Romaniei. Mai mult decat atat, statisticile arata ca doar jumatate stiu acest lucru. CampaniaViteza ucide…nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala” are ca scop informarea și educarea publicului cu privire la prevenția, diagnosticarea și controlul tensiunii arteriale. Obiectivele principale sunt cresterea numarului de persoane care isi verifica tensiunea arteriala regulat, a celor care adopta un stil de viata care sa previna aparitia hipertensiunii arteriale, precum si cresterea numarului persoanelor cu hipertensiune arteriala care urmeaza corect tratamentul prescris.

Campania urmareste desfasurarea unor actiuni de masurare a tensiunii arteriale in principalele orase ale tarii. Dupa doua editii de succes in Bucuresti, a venit si randul Iasului sa gazduiasca aceasta actiune. Campania este dedicata informarii si educarii publicului larg cu privire la controlul hipertensiunii si sper ca iesenii vor fi receptivi la aceasta actiune” a declarat prof.univ.dr. Maria Dorobantu, Presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Actiunea de masurare a tensiunii arteriale de la Iasi se desfasoara cu prilejul Primei Conferinte Internationale a Societatii Romane de Hipertensiune, care va avea loc la Biblioteca Centrala Universitara din Iasi, in perioada 21-23 iunie.

Prima actiune de masurare gratuita a tensiunii arteriale initiata de Societatea Romana de Hipertensiune a debutat in Senatul Romaniei, in data de 14 mai, in randul factorilor decidenti, pentru a marca problematica hipertensiunii arteriale in Romania.

A doua actiune a avut loc in data de 17 mai, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale. In corturile special amenajate din curtea Spitalului Coltea, aproximativ 600 de bucuresteni au beneficiat de masurarea gratuita a tensiunii arteriale, precum si de sfaturile medicilor specialisti prezenti.

Actiunea de masurare a tensiunii arteriale de la Iasi se va desfasura cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi.

INFO

www.societate-hipertensiune.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: