Masinile inmatriculate in alte state pot circula in Romania maxim 90 de zile

Masinile inmatriculate in alte state nu mai pot circula in Romania decit maximum 90 zile. Soferii preferau Bulgaria pentru a evita plata taxelor in Romania.

90 zile-limita circulatie romania

Masinile inmatriculate in alte state vor putea circula pe teritoriul Romaniei doar pentru 90 zile intr-un an, termen calculat incepand de la emiterea actului de vanzare-cumparare a masinii

 

Autovehiculele inmatriculate in alte state, precum Bulgaria, Italia si Spania, vor putea circula pe teritoriul Romaniei doar pentru 90 zile intr-un an, termen calculat incepand de la emiterea actului de vanzare-cumparare a masinii, conform unei decizii adoptate in sedinta de marti a Guvernului.

Proprietarii de masini care vor depasi acest termen vor fi sanctionati cu amenzi si retinerea placutei de inmatriculare. Decizia a fost luata pentru a evita cazurile in care, prin inmatricularea masinilor in alte state, este evitata plata in Romania a taxei de inmatriculare.

Potrivit conducerii Politiei Romane, in Romania circula in prezent aproximativ 19.800 masini inmatriculate in Bulgaria, dintr-un total de peste 45.000 autovehicule inregistrate in alte state, incluzand Italia, Spania, Marea Britanie.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: