Maşina care va concura la Raliul Cotnari în numele Iaşului, expusă la Palas

raliu-iasi-masina-cotnari-palas-2015-foto-2Raliul Iaşului Cotnari este principalul eveniment sportiv al anului în Iaşi. Cei mai importanţi piloti din campionatul intern vor lua startul la a VII-a etapă a campionatului naţional. Și-au anunțat prezenţa și echipaje din afara țării, astfel încât întrecerea va avea toate ingredientele pentru a repeta succesul de anul trecut, când Raliul Iaşului Cotnari a fost declarat cel mai bine organizat raliu din România.

Cu sprijinul ATI Motors Holding, dealerul Ford în Iaşi, clubul XS Motorsport va înscrie în competiţia naţională o maşină pregătită special pentru raliuri. Este vorba despre un Ford Fiesta R2, care îl va avea ca pilot pe Dan Iamandi, şeful ISU Iaşi, secondat de copilotul Razvan Subţirelu.

Maşina este expusă în gradina Palas.

Principala atracţie va fi, cu siguranţă, proba SuperSpecială – Cotnari Rally Show, care adună mii de spectatori în fiecare an la Râpa Galbenă. În 2015, proba se extinde prin pasajul Mihai Eminescu până pe Bulevardul Independenţei, ceea ce o face unică în România. Este programată joi, 10 septembrie, iar primul echipaj va lua startul la ora 18.35.

În premieră pentru competiţiile automobilistice din ţara noastră, prezentarea oficială a participanţilor va avea loc înaintea startului la SuperSpecială, pe rampa amplasată în faţa tribunei VIP. De asemenea, spectatorii vor putea urmări transmisiunea TV în direct pe cele doua ecrane uriaşe amplasate pe Bulevardul Independenţei şi pe Râpa Galbenă, iar fundalul sonor va fi asigurat de motoarele bolizilor.

Vineri şi sâmbătă sunt programate celelalte 8 probe speciale ale Raliului Iaşului Cotnari pe traseele din judeţ. Organizatorii au stabilit ca sosirea festivă să aibă loc în faţa Primăriei Iaşi, sambătă, la ora 16:00, iar festivitatea de premiere, la Palas, în seara aceleiaşi zile. Pe lângă cupele oferite primelor trei echipaje clasate la fiecare clasă, echipe şi general, va fi oferit şi Trofeul IASI Flat Out, pentru cea mai spectaculoasa saritura la rampa special amenajata pe proba Dobrovat – Francusa Cotnari.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: