”Mascariciul” se joaca in luna februarie, la Iasi

mascariciul-2015

Marti,17 februarie 2015, de la ora 19:0, in sala mare a Teatrului National Iasi sunteti invitati la un spumos spectacol longeviv după Cehov, cu doi actori cuceritori, Horaţiu Mălăele în rolul luiVasili Vasilici Svetlovidov şi Niculae Urs în cel al lui Nikita Ivanici.

În orice rol îl întâlneşti pe Horaţiu Mălăele nu poţi decât să-l admiri. De astă dată însă, el s-a întrecut pe sine. A jonglat cu abilitate accentele comice cu cele dramatice, trecând dezinvolt de la râs la tristeţea lacrimii şi a conceput în complexitate personajul său, actorul Vasili Vasilici Svetlovidov, nefericit după 40 de ani de carieră. Arta nu înseamnă imitaţia vieţii, ci expresia ei, spune, printre multe altele, actorul Svetlovidov.

Exact acest lucru se întâmplă în spectacolul de la Teatrul Tineretului. O platformă cu obiecte desperecheate din recuzita unui teatru, aruncate la întâmplare. Nici urmă de mobilier pe scena din scenă. Un fundal cu o intrare slab luminată spre culise.

Spectacolul are un aspect general filmic, scenele sunt construite din imagini parcă desprinse din tablouri celebre, prin decorul funcţional, de excepţie al Ninei Brumuşilă şi costumele Adrianei Popa. […] Costumele, cu migală lucrate, au multe accesorii semnificative, de exemplu, mitenele lui Nikita, pantalonii lui Vasili, etc. Şi pentru imaginea scenografică remarcată de public prin plastica sa desăvârşită, nota zece pare prea mică”.

Actorii sunt cuceritori şi prin măiestria jocului lor ţin sala cu respiraţia tăiată de emoţie. Rar la un spectacol se pot simţi liniştea tensionată a sălii în care publicul ascultă atent replica, dar şi izbucnirea aplauzelor spontane la scenă deschisă, pentru a răsplăti unele secvenţe, magistral create de regizorul Horaţiu Mălăele.

CONCURS

Castiga o invitatie dubla la spectacol! Trimite raspunsul la intrebarea: In ce an a avut loc premiera spectacolului regizat si jucat de Horatiu Malaele? pe adresa iasifun@ziaruldeiasi.ro pana vineri, 13 februarie 2015, ora 12:00. Precizeaza si un numar de telefon!

UPDATE CONCURS: Invitatia a fost castigata de Alexandru Vlad.

BILETE

Biletul la acest spectacol spumos costă 100 de lei la lojă, 80 de lei în sală şi 60 de lei la balcon.  Inclusa in pretul biletului cartea “ HORATIU despre MALAELE “! Biletele se pot procura de la casa de bilete a Teatrului National din timp ori înainte de spectacol.

INFO

www.spectacoleiasi.ro

PE ACEEASI TEMA:

Azi nu! Poate maine! | Sala Unirii

Cristi Martin și Anghel Damian joacă la Iași comedia ”Teatru de repertoriu”

”Bani din cer” cu Mihai Bendeac si Mihaela Teleoacă | Sala Unirii

Ochiul strazii | Casa de Cultura “Mihai Ursachi”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Mario Lucaci, recital în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”

Festivalul Național de Literatură pentru Copii „Ion Creangă”, ediția a X-a

Fiica lui Dem Rădulescu debutează în cinema cu rolul din Urma. Proiecție specială la Iași.

Expoziție de pictură contemporană realizată de artiști români și britanici: „Dincolo de alte orizonturi”

Scrie un comentariu: