Masa Critica – plimbare cu bicicletele in ultima vineri a fiecarei luni

Dacă ești pasionat de mersul cu bicicleta, transmite tuturor mesajul: ALEGE VIAȚA! BICICIȘTII EXISTĂ ÎN TRAFIC! Esti așteptat la Rond Agronomie (Rond Tramvai Copou) cu bicicleta, echipat corespunzător (lumini, etc.) la ora 18:00. Traseul va fi stabilit din mers prin Iași.

Masa Critică este o plimbare în masă cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe orașe de pe glob.

Masa Critică nu este condusă de nimeni, și nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înțeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) și de a atrage atenția asupra problemelor de siguranță a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiți să împartă drumul cu traficul motorizat.

Participanții se întâlnesc într-un loc și la o oră prestabilită pentru a se bucura de siguranța și de compania pe care le-o oferă mersul în grup pe străzile orașului, cauzând în mod intenționat o ușoară și temporară perturbare a traficului.

Filosofia generală din spatele acestui eveniment este exprimată în sloganul „Noi nu blocam traficul; noi facem parte din trafic.

INFO

www.facebook.com/iasipedaleaza

www.facebook.com/cce.iasibike

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Turneul de șah Rotary Iași Copou, ediția I

Capodopere ale muzicii corale

Concert simfonic. Dirijor: CRISTIAN OROȘANU

Cântecul numelor uitate | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: