Mărțișoare folclorice pe scena Casei de Cultura a Studentilor Iasi

Spectacolul folcloric intitulat Marțișoare folclorice va fi pus în scenă pe data de 21 martie începând cu ora 19:00 în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților din Iași.

Membrii Ansamblului Folcloric Studențesc ”Doina Carpaților” vor pune în scenă trei suite pline de energie. Elevii clasei de canto-popular, coordonată de profesor Claudia Martinică, vor încânta publicul cu vocile lor iar maestrul Marinică Botea împreună cu tânărul naist Sergiu Tănase, vor interpreta cele mai cunoscute melodii din folclorul românesc.

Spectacolul va fi moderat de Bianca Martinică.

Ansamblul s-a impus încă de la începuturile sale în viața cultural-artistică a județului Iași, precum și a întregii țări, obținând cele mai mari distincții la concursurile și festivalurile locale, naționale și internaționale la care a luat parte. A susținut peste 2000 de spectacole pe marile scene ale lumii, obținând reale succese în cadrul turneelor și festivalurilor internaționale de folclor.

De-a lungul timpului, în cadrul ansamblului au fost organizate spectacole în colaborare cu soliști de referință a muzicii populare românești, amintindu-i aici pe Sofia Vicoveanca, Angela Moldovan, Laura Lavric, Irina Loghin, Benone Sinulescu, Ștefan Pintilie, Nicolae Hlib și mulți alții. În prezent, la cârma ansamblului este Mihaela Cojocaru, coregraf, și Maestrul Marinică Botea, cu o activitate de peste 40 ani. Pentru că încurajează tinerele talente, dirijorul cântă alături de tânărul naist Sergiu Tănase, elev al Liceului de Arte ”Octav Băncilă” din Iași.

Prin participarea gratuită la cursurile și seminariile semestriale de dans popular organizate de ansamblu poți deveni membrul clubului.

INFO

Casa de Cultura a Studentilor

Str. V. Conta 30, Iasi

www.facebook.com/CCSIASI

PE ACEEASI TEMA:

Don Pasquale | Opera Nationala Romana Iasi

O seara cu Holograf

Concert simfonic | 15 aprilie 2022

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: