Martin Eden | Cinema Ateneu

Când Martin Eden, un salahor cu origini modeste, o întâlnește pe Elena, fiica unei familii înstărite de industriași, este dragoste la prima vedere.

Sofisticată și bine educată, Elena devine curând o obsesie pentru Martin, care speră că visul său de a deveni scriitor îl va ajuta să-și depășească condiția și să se căsătorească cu femeia pe care o iubește. Cu determinare și mari eforturi, Martin își propune să aibă parte de o educație pe care clasa socială din care face parte nu a avut-o.

Găsind sprijin în persoana lui Russ Brissenden, un vechi prieten și intelectual de stânga, Martin ajunge curând în cercurile socialiste, conducându-și semenii către redeșteptare politică și anxietate distructivă, și creând un conflict cu lumea burgheză din care Elena face parte.

Martin Eden, o adaptare modernă a romanului omonim al lui Jack London, a făcut parte din selecția Festivalului de Film de la Veneția 2019, unde Luca Marinelli a câștigat Cupa Volpi pentru Cel mai bun actor.

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 12 lei și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul cinemaiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului National din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: cinemaiasi.ro

FB: www.facebook.com/Cinema.Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: