MARTE – eveniment de televiziune global, în noiembrie la National Geographic Channel

marte tv

Dintre toate planetele din sistemul nostru solar, niciuna nu a aprins imaginația noastră colectivă precum Marte, o parte misterioasă și indelebilă a spiritului vremii. Încercarea de a trimite oameni pe Marte a angajat cele mai strălucite minți ale științei într-o cursă spațială modernă și a pătruns și în cultura populară prin intermediul unor producții de succes precum ”The Martian” al lui Andy Weir și prin mesajele senzaționale pe Twitter ale astronautului Scott Kelly.

National Geographic Channel (NGC), producătorii Brian Grazer, Ron Howard și Michael Rosenberg de la Imagine Entertainment, câștigători ai premiilor Oscar și Emmy, și nominalizații la Oscar și câștigătorii premiului Emmy, producătorii Justin Wilkes și Dave O’Connor de la RadicalMedia și-au unit forțele pentru a purta privitorii în spațiu mai departe decât au fost purtați vreodată până acum, prin evenimentul de televiziune global MARTE.

Distribuit în premieră pe National Geographic Channel în 171 de țări și în 45 de limbi în luna noiembrie, serialul documentar MARTE – cu acțiunea amplasată atât în viitor cât și în prezent – va redefini povestirea de televiziune îmbinând scenariul de tip film artistic și efectele vizuale cu cele mai bune secvențe de documentar pentru a transmite o poveste coerentă și incitantă despre neobosita încercare a omenirii de a coloniza Marte. Acest eveniment global incredibil cuprinde șase părți și relatează povestea impresionantă a unei misiuni fictive cu echipaj uman din anul 2033.

Brian [Grazer] și cu mine, alături de prietenii noștri de la Radical, am avut această idee ambițioasă de a crea un documentar despre țelul de a ajunge pe Marte, însă am vrut să aducem această idee la viață într-un mod dramatic și cinematic”, spune producătorul executiv Ron Howard. ”Ceea ce oferim publicului reprezintă îmbinarea dintre informație și producția de film intensă și empirică. Ambiția National Geographic a fost mare, iar noi suntem cu adevărat onorați și încântați că am putut încerca să ne ridicăm la aceste așteptări.

Punctul de pornire în acest tip de poveste unică este anul 2033, anul în care începe prima misiune cu echipaj uman către MARTE. Elementele dramatice și efectele vizuale inspirate de filmele de lung metraj dau viață acestei lumi viitoare, iar dorința actuală de a ajunge pe planeta roșie este redată în stil documentar vérité și prin intermediul interviurilor cu cercetători și inovatori contemporani care conduc proiecte de cercetare și dezvoltare în tehnologia spațială, proiecte ce vor face misiunea din 2033 posibilă. Producătorii executivi Howard și Grazer l-au ales pe vizionarul regizor mexican Everardo Gout (”Days of Grace”) să conducă regia acelor porțiuni din serial bazate pe scenariu și care au fost filmate anul acesta în Budapesta și Maroc.

Echipa de producție a făcut eforturi uriașe să bazeze scenariul pe date științifice reale. Scenariștii serialului au colaborat cu numeroși experți, din sectorul public și privat, pentru a înțelege în ce mod pot contribui informațiile științifice la poveste. Dr. Robert Braun, inginer aerospațial și profesor de tehnologie spațială la Institutul de Tehnologie din Georgia, a oferit consultații de specialitate în privința tuturor aspectelor științifice ale povestirii fictive. Dr. Mae Jemison, fost astronaut NASA și prima femeie de culoare care a ajuns în spațiu, a fost consultant spațial al serialului, lucrând îndeaproape cu actorii pentru a-i ajuta să-și perfecționeze personajele.

În ceea ce privește aspectul vizual al serialului, designerul de producție Sophie Becher a apelat la NASA și SpaceX pentru a se documenta cu privire la designul pentru naveta spațială Daedalus și pentru Orașul Olympus, prima colonie umană pe Marte, așa cum este înfățișată de serial. Designerul de costume Daniela Ciancio s-a informat minuțios despre tipurile de materiale create azi pentru fabricarea unor costume spațiale mai ușoare, mai rezistente, mai flexibile și cu proprietatea de a-i proteja pe astronauții viitorului de radiații. Iar Framestore, echipa de efecte vizuale care a câștigat un premiu Oscar pentru ”Gravity”, va introduce ulterior elementele vizuale finale pentru a completa imaginea serialului.

Sursa: www.natgeotv.com/ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: