Marsul Tacerii, la Iasi

Miercuri, 16 mai 2018, vă invităm să luați parte la “Marșul Tăcerii”, organizat in memoria biciclistilor care si-au pierdut viata in urma unor accidente in trafic.

Recomandarea este ca participanții să fie îmbrăcați în alb, pentru a evoca bicicletele “fantomă”. De asemenea, plimbarea se realizează într-un ritm lent și în tăcere. Regula de bază a acestui marș este liniștea. Fără claxoane, fără niciun fel de sunet decât dacă este absolut necesar. TĂCEREA este cea care va însoți acest marș al bicicliștilor.

Locul întâlnirii: Palatul Culturii
Ora întâlnirii: 18.30
Ora plecării: 19.00
Traseu: www.bikemap.net/en/r/4380843/ (20 km)

În 2018 se împlinesc 15 ani de când “Ride of Silence” (Marșul Tăcerii) a avut loc pentru prima dată în White Rock Lake din Dallas (USA), la inițiativa lui Chris Phelan, ca un marș de comemorare a victimelor pe două roți în trafic. Detalii: www.rideofsilence.org

Marșul este organizat în fiecare an în cea de-a treia zi de miercuri din luna mai. Ora de plecare este aceeași în fiecare țară, ora 19.00, în acest mod realizându-se practic un marș continuu, întins peste toate fusele orare de pe glob.

Eveniment organizat de Clubul de Ciclism și Ecologie IasiBike, în parteneriat cu Adevărații VeloPrieteni. Sunteti asteptati cu drag, în tăcere și în alb!

INFO

www.facebook.com/MarsulTaceriiRomania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: