Marșul pentru viață 2016 – pentru viață, pentru femeie, pentru familie

Afis---Marsul-pentru-viata

Pro Vita Iași, alături de Asociația Studenți pentru Viață – București, și în parteneriat cu Youth Association for personal Development and Innovative Programs Iași și Asociația Familia Tradițională, organizează la Iași, sâmbătă, 26 martie 2016, între orele 13:00 și 16:00, a cincea ediție a Marșului pentru Viață.

Mesajul care va fi transmis prin tema acestui an, „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, este că binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă, ci ele se construiesc unul pe altul, și că familia și societatea au de câștigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină, în general, și femeile aflate în criză de sarcină, în particular.

Orașul Iași se alătură prin acest eveniment altor 120 de orașe din România și Republica Moldova care organizeaza astfel de manifestări dedicate vieții.

Marșul pentru Viață se va desfășura, începând cu ora 14.00, pe traseul: Piața Unirii – Str. Gavriil Musicescu – Bulevardul Independenței – Strada Elena Doamna – Strada Anastasie Panu – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Organizatorii așteaptă sosirea participanților începând cu ora 13.00 în Piața Unirii. La finalul Marșului vor avea loc o serie de discursuri care vor evidenția importanța manifestărilor pro vita în context contemporan, precum și momente artistice dedicate temei acestei ediții.

În Moldova se vor organiza marșuri și în alte orașe din județele Iași, Neamț și Botoșani, cum ar fi: pe data de 26 martie: Pașcani – ora 14:00 (Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”), Târgu Neamț – ora 13:00 (Liceul „Vasile Conta”), Piatra Neamț – ora 13:00 (Biserica „Sf. Spiridon” – Spital),  Botoșani – ora 12:00 (Biserica „Buna Vestire”), Săveni – ora 13:00 (Protopopiatul Săveni), Darabani – ora 14:00 (Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”); pe data de 27 martie: Hârlău – ora 16:00 (Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”).

Dacă și tu crezi că mama ta este specială pentru că a ales să te nască, te așteptăm la Marșul pentru Viață – 2016!

 

Evenimentul face parte din seria de evenimente dedicate „Lunii pentru viață – Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”, proiect susținut de Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iaşilor, în parteneriat cu Asociaţia Studenţi pentru Viaţă, Bucureşti.

INFO

www.provitaiasi.ro

www.marsulpentruviata.ro

www.doxologia.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: