„Marșul pentru Familie”, ediția 2016

marsul familiei 2016

Asociația „Familia Tradițională”, membră a „Coaliției pentru Familie”, organizează la Iași, duminică, 12 iunie 2016, între orele 16:00 și 19:00, a treia ediție a evenimentului anual „Marșul pentru Familie”.

Mesajul pe care dorim să îl transmitem prin tema marșului din acest an, „Susținem Familia!”, este că familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie reprezintă calea firească pentru dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a societății.

De asemenea, ediția de anul acesta a Marșului pentru Familie este dedicată inițiativei cetățenești, susținută de Coaliția pentru Familie și de alte organizații ale societății civile, prin care se urmărește modificarea articolului 48 din Constituția României, prin înlocuirea termenului de „soți” cu expresia „bărbat și femeie” și totodată se reafirmă întâietatea autorității parentale în ce privește creșterea și educarea copiilor.

Dorim să atragem atenția asupra faptului că problemele care se pot ivi în viața de zi cu zi în sânul familiilor (din cauza relațiilor defectuoase mamă – tată sau părinți – copii) nu își găsesc rezolvarea prin oficializarea și impunerea în mentalul colectiv a unor „modele” noi, nesigure și nefirești de familie, ci prin implicarea responsabilă a tuturor factorilor societali în menținerea și îmbunătățirea modelului de familie transmis din generație în generație.

Marșul pentru Familie este un eveniment care promovează familia firească și frumusețile care se nasc în mod natural din iubirea, înțelegerea  și comuniunea mamei și a tatălui, preocupați de creșterea sănătoasă a copiilor.

Începând cu orele 16.00, participanții la marș vor fi așteptați de către organizatori, ca de obicei, în Parcul Copou, apoi, la orele 17.00, se va pleca pe traseul: Parcul Copou – Universitatea „Al.I.Cuza” – Fundație – Piața Unirii – b-dul Ștefan cel Mare și Sfânt. La finalul Marșului vor avea loc o serie de discursuri care vor evidenția importanța familiei în context contemporan, precum și momente artistice dedicate.

Evenimentul face parte din seria de evenimente „Săptămâna pentru Familie 2016. Familia Tradițională – un dar pentru umanitate”, proiect organizat de Asociația Familia Tradițională Iași, în parteneriat cu Pro Vita Iași.

Parteneri media: TVR Iași, Ziarul de Iași, Iași Fun, inoras.ro, Doxologia.

Asociația Familia Tradițională este o organizație înființată în anul 2014 și care își propune promovarea și apărarea intereselor familiei autentice și tradiționale, informarea societății civile asupra oportunităților, dar și asupra pericolelor care pot afecta familia, în ansamblul ei, implicarea și sprijinirea inițiativelor societății civile care au ca scop promovarea și încurajarea natalității și sporului demografic.

INFO

Asociația Familia Tradițională Iași

E-mail: asociatiafamiliatraditionala@gmail.com

Web: www.familiatraditionala.ro

FB: www.facebook.com/AsociațiaFamiliaTraditionala

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: