Marsul Absolventilor: Iasul studentesc, în sărbătoare!

Iasul universitar este în sărbătoare! Evenimentul central al celei de-a doua zile a Festivalului International al Educatiei este o manifestare devenită deja traditională si asteptată cu emotie si nerăbdare de zecile de mii de studenti din Iasi.

Sâmbătă, începând cu ora 18.00, studentii celor cinci universităti de stat din Iasi – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea de Medicină si Farmacie „Gr. T. Popa”, Universitatea de Știinte Agricole si Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” si Universitatea de Arte „George Enescu” – se vor întâlni în centrul orasului, pe Pietonalul Ștefan cel Mare si Sfânt. Aici, în zona încărcată de istorie, cultură si spiritualitate din proximitatea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, Teatrului National „Vasile Alecsandri” si Palatului Roznovanu, miile de absolventi vor fi felicitati de rectorii universitătilor în care au studiat si de reprezentantii autoritătilor locale.

„Festivalul Internaţional al Educaţiei a devenit cel mai bun prilej de a saluta şi felicita generaţiile de valoare ale României. Studentii si absolventii – tinerii, în general – sunt viitorul si pe ei ne bazăm pentru a construi o ţară cu adevărat europeană. La ei vom apela pentru a face din Iaşi un oraş de care să fim mândri. Ca primar, îmi doresc ca acesti tineri minunati, oriunde îi vor purta paşii de acum încolo, să păstreze un gând frumos pentru oraşul în care si-au trăit studenţia si să fie ambasadorii Iaşului peste tot în lume!”, a transmis primarul Gheorghe Nichita.

După momentul festiv de pe Pietonalul Stefan cel Mare si Sfânt, tinerii se vor îndrepta către Palatul Culturii pentru a se bucura de absolvire, începând cu ora 20.00, la concertul sustinut de legenda rock Ian Anderson, care va oferi celebrele piese Jethro Tull!

Intrarea la concert este liberă, organizatorii FIE – Primăria Municipiului Iasi si Fundatia Iasi – Capitală Culturală Europeană – asteptând un număr cât mai mare de spectatori la un eveniment care va îmbina muzica de calitate si entuziasmul tineretii!

INFO

www.fieiasi.eu

www.facebook.com/festivaliasi

www.performiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: