Marş al Solidarităţii în localităţile Bârlad, Piatra Neamţ, Iaşi şi Botoşani

Fundaţia Star of Hope Romania Marş al Solidarităţii 2012Fundaţia Star of Hope Romania în parteneriat cu Primăria Iaşi şi Asociaţiile de părinţi ai copiilor cu dizabilităţi din regiunea de NE a României vor marca „Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi” luni, 3 decembrie 2012 printr-un Marş al Solidarităţii, care se va desfăşura concomitent în localităţile Bârlad, Piatra Neamţ, Iaşi şi Botoşani.

TRASEU IAȘI

În Iaşi, acţiunea va începe la ora 12.oo în Piaţa Unirii,  şi vor participa: copii, părinţi, persoane cu dizabilităţi, organizatori, oficialităţi şi cadre didactice.  Traseul popus pentru marş este: Piaţa Unirii – Bdul Ştefan cel Mare – Grădina Palas Mall.  În Grădina Palas Mall participanţii se vor lega în Funda Umană realizată de Fundaţia „Alături de Voi România”, în semn de solidaritate cu persoanele infectate cu HIV/SIDA, şi acestea persoane cu dizabilităţi.

Vrem să aducem în atenţia comunităţii nevoia şi importanţa respectării drepturilor copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi conform Convenţiei O.N.U privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, document semnat şi asumat de ţara noastră. De asemenea ne-am propus promovarea modelelor de bună practică privind integrarea în comunitate a copiilor cu dizabilităţi. Aşteptăm la Marşul „Solidarităţii” participarea unui număr de 1000 de persoane .

„Dacă avem un handicap, nu înseamnă că nu putem fi folositori societăţii. Vrem să fim respectaţi, nu vrem milă, vrem să fim egali în drepturi. Ne dorim un oraş accesibil tuturor. Ne dorim acces neîngrădit la educaţie. Ne dorim implicarea tot mai mult a comunităţii în respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi”, a declarat Andreea Dăncinescu deputatul copiilor cu dizabilităţi în România.

Federaţia Incluziune Romania susţine  demersurile efectuate de  Fundaţia Star of Hope pentru a marca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi în România.

Cu prilejul acestui eveniment, va fi prezentat un MEMORIU care va aduce în atenţie principalele aspecte privind drepturile copiilor cu dizabilităţi, barierele pe care aceştia le întâmpină cât şi posibilele căi de acţiune. Se va accentua nevoia implicării autorităţilor locale în susţinerea serviciilor sociale destinate copiilor cu dizabilităţi şi părinţilor acestora. Lipsa fondurilor alocate poate determina desfiinţarea serviciilor existente, crescând riscul marginalizării, excluziunii sociale, a discriminării copiilor cu dizabilităţi. Efectul pe termen lung ar fi atacarea fiinţei umane în esenţa ei.

Dăruieşte pentru a schimba un Destin

În luna noiembrie 2012 Fundaţia Star of Hope Romania a lansat campania „Dăruieşte pentru a schimba un Destin”, ai cărei ambasadori sunt scriitorul Dan Lungu şi creatoarea de modă d-na Cristina Nichita, campanie care se va desfăşura în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2012. Prima activitate din cadrul campaniei a fost înfiinţarea FEDERAŢIEI NAŢIONALE A ORGANIZAŢIILOR DE PĂRINŢI CARE AU COPII CU DIZABILITĂŢI.

Înfiinţarea acestei federaţii este un pas important în procesul împuternicirii părinţilor care reprezintă un obiectiv important al Fundaţiei Star of Hope Romania.

Gala Recunoştinţei

Evenimentul care urmează să se desfăşoare în cadrul campaniei regionale „Dăruieşte pentru a schimba un Destin!” este Gala Recunoştinţei, seară caritabilă dedicată strângerii de fonduri pentru a ajuta copiii cu dizabilităţi din mediul rural din judeţul Iaşi. Gala va avea loc pe data de 4 decembrie, începând cu ora 17.oo în Congres Hall Palas Chopin/Vivaldi. Invitaţi speciali sunt: Excelenţa Sa Anders Bengtcen, Ambasadorul Suediei la Bucureşti şi Primarul Municipiului Iaşi, D-l Ing. Gheorghe Nichita.  La eveniment vor participa peste 100 de reprezentanţi ai autorităţilor, companiilor, asociaţiilor de părinţi şi ONG-urilor din toate judeţele Moldovei. În perioada 30 noiembrie – 15 decembrie 2012 puteţi achiziţiona obiecte realizate de părinţii copiilor cu dizabilităţi de la standul din Palas Mall.

Star of Hope Romania

Fundaţia Star of Hope Romania este o organizaţie neguvernamentală românească, apolitică, înfiinţată în anul 1998 cu sediul central la Iaşi. Misiunea fundaţiei este de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi.

Este acreditată în baza legii ca furnizor de servicii sociale, principalul obiectiv fiind de împuternicire a parinţilor. Fundaţia a dezvoltat 10 asociaţii de părinţi care au copii cu sindrom Down, autism şi deficienţe neuro-motorii, în judeţele Iaşi, Botoşani şi Vaslui.

Este membră a Organizaţiei Star of Hope International din Suedia care a asigurat asistenţă şi  transfer de competenţe către specialiştii din România timp de peste 20 ani.

In judeţul Iaşi, în decembrie 2010, a fost deschis Centrul Regional De Reabilitare Steaua Speranţei care deserveşte copii cu dizabilităţi din toată regiunea Moldovei.

INFO

www.starofhope.ro

www.facebook.com/starofhope

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: