”Marionetele vietnameze pe apă”,  Teatrul de marionete pe apă Hanoi Vietnam / FITPTI 2018

Sambata, 6 octombrie si duminica, 7 octombrie, ora 18:00 sunteti invitati la Teatrul Luceafărul, Sala Mică la spectacolul ”Marionetele vietnameze pe apă”,  Teatrul de marionete pe apă Hanoi Vietnam(exclusiv la Iași) – in cadrul Festivalului International de Teatru pentru Publicul Tanar 2018.

Marionetele pe apă sunt o formă de artă tradiţională din Vietnam, cu o istorie de peste zece secole. Spectacolele de acest gen prezintă viaţa de zi cu zi a agricultorilor, divertismente specifice comunității sau basmele și legendele istorice. Marionetele pe apă sunt concepute de artişti şi sunt realizate din lemn lăcuit.

Ele reprezintă tipologii desemnate prin nume (unchiul Teu, agricultorul tânăr şi sărac, dragoni ca simboluri ale spiritelor vietnameze, zâne, vulpi, raţe etc.) Păpuşile prind viaţă pe scena de apă şi transmit emoţii prin intermediul mişcărilor, fiind însoţite de muzică şi cântece tradiţionale. Marionetele pe apă stau pe o placă din bambus, rotundă şi rotativă.

Placa este prevăzută cu o tijă lungă din bambus, iar păpuşarii folosesc beţe groase pentru a mişca marionetele. Artiștii mânuitori și accesoriile de control pe care le folosesc nu se văd. Publicul vede în scenă doar frumoasele marionete care se mişcă pe luciul apei.

Vietnamul este singurul loc din lume unde se practică acest tip de artă, iar spectacolul artiștilor de la Thang Long din Hanoi este un unicat în România.

Un spectacol cu Ta Xuan Tho, Nguyen Ho Thuy Tien, Ta Xuan Duy

Nonverbal, 40 min, pentru toate vârstele.

BILETE

Preț bilet: 12 lei

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web:www.luceafarul-theatre.ro‎

www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

www.facebook.com/FITPTI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: