Maria Dinulescu a defilat la Paris pentru pace

Maria Dinulescu 3

De Ziua Internațională a Păcii (21 septembrie 2015), designerul român Carmen Emanuela Popa a desfășurat o defilare itinerantă pe străzile Parisului, militând pentru non-violență și pace.

Colecția vestimentară premiată pe podimul de la Atena, ”Soldatul Necunoscut Contemporan”, vorbește despre condiția umană de astăzi, designerul dorind, prin această acțiune, să lupte împotriva atitudinilor violente ale societății și să dezvăluie o nouă imagine a românilor în lume.

Arcul de Triumf a fost destinația culminantă a marșului itinerant, care a început din fața Centrului Georges Pompidou, a continuat cu Primaria Parisului (Hôtel de Ville), Catedrala Notre-Dame, Scoala Superioară Națională de Arte Frumoase, Muzeul Luvru, Piața Vandome și Opera Garnier.

Chiar și designerul a purtat haina soldatului necunoscut. Cunoscuta actriță Maria Dinulescu s-a alaturat echipei formate din manechine romance, dar și de naționalitate franceză, care au susținut proiectul pacifist.

Maria Dinulescu 1

Omagiu pe care l-am adus de Ziua Internațională a Păcii celor care s-au sacrificat pentru libertatea noastră este una dintre cele mai îmbucurătoare experiențe. Îi sunt recunoscătoare designer-ului Carmen Emanuela Popa pentru spiritul liber și curajul de care dă întotdeauna dovadă. A fost o invitație care nu putea să fie refuzată“, a declarat Maria Dinulescu.

Luptăm indirect pe fronturi paralele, iar contextul ostil ne indeamnă de cele mai multe ori la atitudini rigide, învăluite în ignoranță, sau chiar atitudini violente. Contrastul frapant de stiluri emoționează și invită la reflectare asupra existenței noastre, astfel rigoarea hainei militare este atenuată de tutu-ul de balet, semn că inocența și candoarea pot fi atribute nedescoperite pe frontul de luptă“, a spus presei Carmen Emanuela Popa.

Designerul român Carmen Emanuela Popa este absolventă a Facultății de Arte Decorative și Design a Universității Naționale de Arte București, cu studii masterale în cadrul UNAB / Strategii de Modă și Costum. S-a remarcat pe podiumurile internaționale, Mercedes Benz Fashion Week Russia, Athens Xclusive Designers Week ca fiind un artist antisistem, deoarece colecțiile ei sunt inspirate din trăirile si atitudinile omului de rând, aducând ideea de compasiune perfectă in haute couture. Publicatii precum British Vogue, Tatler Magazine UK, au prezentat în paginile lor imagini din creațiile designerului.

Maria Dinulescu a intrat în atenția publicului în anul 2003, când “Trafic”, unul dintre primele scurt metraje în care a jucat a câștigat Palme D’Or la Cannes. Peliculele care au adus-o înapoi la Cannes au fost “California Dreamin’ (endless)” care a primit premiul Un Certain Regard în anul 2007, iar in 2014 “Stepping Out” pentru care a primit premiul pentru cea mai buna actriță la Hollywood , în cadrul LA Indie Film Festival.

Maria Dinulescu 4

Până acum, Maria a jucat în peste zece scurt metraje, piese de teatru independent, reclame, videoclipuri și a prezentate diferite emisiuni de televiziune. De asemenea, ea a jucat în 12 lung metraje, și în câteva seriale de televiziune – precum “În Derivă” , de la HBO. Cu personajul din filmul “Pescuit Sportiv” a câștigat premiul pentru cea mai buna actriță la festivaluri internaționale, ca BAFICI Argentina, sau Festivalul de Film de la Salonic și cu personajul “Monica” din “California Dreamin’ (endless)” la festivalurile BAFICI din Georgia și Arte Mare din Franța.

În România a fost aleasă cea mai bună actriță a anului 2009 într-un fim românesc, în cadrul Best Film Fest. Pentru performanța sa, Maria Dinulescu a primit aprecieri și din partea publicațiilor Hollywood Reporter și Variety. Astfel, rolul Anei din “Pescuit Sportiv” a fost caracterizat ca fiind unul foarte dificil, iar jocul actriței a fost apreciat ca fiind unul “fascinant și efervescent”.

Maria Dinulescu 2

Maria Dinulescu s-a mutat în Los Angeles unde a luat clase de actorie la UCLA și la Gorundlings Theater & School și a participat la nenumărate workshop-uri cu profesioniști recunoscuți. A jucat în câteva scurtmetraje pentru studenții facultăților USC și New York Film Academy, unul dintre ele “Stepping Out” audicându-i premiul pentru cea mai bună actriță la Los Angeles Indie Film Festival 2014. Este membru al Academiei Europene de Film și a jurizat nenumărate festivaluri de film în America și Europa.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: