Marea Hămăceală vine la Iași, în premieră

Marea hamaceala

Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Minor Swing București, organizează în perioada 3-5 iunie, în grădina Muzeului „Vasile Pogor”, o serie de activități educative alternative pentru copiii și adolescenții din Iași, sub umbrela Marea Hămăceală.

Timp de 3 zile, la Casa Pogor vor avea loc ateliere practice în care copiii vor învăța cum se montează hamacul, cum îl pot transforma in leagăn, cum să se joace cu diverse tipuri de noduri etc. De asemenea, grădina Muzeului „Vasile Pogor” va fi animată de hamace colorate și alte decorațiuni educative, creând o atmosferă propice dezvoltării activităților educaționale.

Marea Hămăceală este o evadare din rutina zilnică și se adresează oricui are chef de o porție zdravănă de relaxare, de voie bună și distracție, de socializare cu oameni faini și veseli. Fie că vrei să levenești într-un hamac, să alergi desculț prin iarbă, să jonglezi sau să joci badminton, orice se poate. Singurele lucruri care sunt obligatorii la acest eveniment sunt buna dispoziție și zâmbetul pe buze. Prima Mare Hămăceală s-a întâmplat în mai 2013, în Parcul Central din Cluj, și ne-a plăcut atât de mult încât am decis să o organizăm periodic. De atunci Marea Hămăceală reușește să adune din ce în ce mai mulți oameni, de vârste diferite, cu preocupări diferite, dar cu un scop comun, și anume dorința de a se bucura de câteva ore de liniște într-o oază de verdeață în mijlocul orașului. Ne-am dat seama că ne dorim să ducem cu noi această stare de bine în mai multe orașe din țară și iată că anul acesta Iașiul își deschide brațele pentru o primă ediție de Marea Hămăceală. Aceasta se va desfășura sub verdele copacilor din Grădina Casei Pogor, pe 3-5 iunie, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române din Iași. Cu mic, cu mare, cu cățel, cu purcel, vă așteptăm să hămăcim împreună!” a declarat Ioana Vega, reprezentant al Minor Swing.

Marea Hămăceală face parte din festivalul „Șotron. Târg de cărți, jocuri și distracții” dedicat copiilor și adolescenților, organizat de MNLR Iași în perioada 3-5 iunie 2016. Programul complet al festivalului se regăsește aici: www.sotroniasi.wordpress.com.

INFO

sotroniasi.wordpress.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: