Maratonul Regal, editia a IV-a

maraton-regal-2015

Maratonul Regal ediția a IV a se desfășoară în zona parcul Herăstrău, Piața Victoriei, pod Băneasa pe un traseu de 10,5 km. Startul, sosirea și ceremonia de premiere vor avea loc la Palatul Elisabeta. Maratonul Regal este un eveniment care se organizează pe 10 mai,  de Ziua Regalității în România. Această dată a fost din 1867 până în 1947 ziua națională a României.

Cursa de maraton a fost introdusă pentru prima dată în istoria sportului pentru a comemora curajul trupelor ateniene de lupta de la Marathon din 490 î.c. Această victorie, contra unei armate mult mai numeroase, a făcut posibil ca democrația, libertatea și dezvoltarea cultural-spirituală să devină model pentru dezvoltarea societăților moderne.

TRASEU

Startul se va da de la Palatul Elisabeta (Intrarea Romanești, lângă Muzeul Satului) de la ora 8.00, după care concurenții  vor intra pe traseul de 10,5 km, maratoniștii parcurgând traseul de 4 ori, iar concurenții de la proba de semi-maraton vor parcurge traseul de 2 ori, iar participanții la proba de cros o singură dată.

Traseul trece prin următoarele puncte: Palatul Elisabeta – intrarea Românești – Șoseaua Kiseleff pe trotuar – Piața Victoriei – Bd. Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle  – aleile din parcul Herăstrău – pe malul lacului – Elena Văcărescu – Pod Băneasa – Șoseaua București-Ploiești – Fântâna Miorița – Piața Presei Libere – Șoseaua Kiseleff, pe trotuar, traseu care se va repeta de 4 ori la proba de maraton, 2 ori la proba de semi-maraton și o singură dată la proba de cros și se va termina la Palatul Elisabeta. Traseul se desfășoară numai pe trotuarele menționate, traversarea străzilor făcându-se numai prin locurile special amenajate (treceri de pietoni), sub îndrumarea organelor abilitate, pentru care se va restricționa cu intermitență traficul rutier pe străzile traversate de traseul evenimentului. Pentru desfășurarea optimă a competiției s-au luat aprobări de la Primăria Generală, Comisia Tehnică de Circulație, Brigada de Poliție Rutieră.

Traseu-Maratonul-Regal

Traseul poate suferi mici modificări, în funcție de aprobările obținute de la autorități.

Tipurile de curse sunt urmatoarele: Maraton 42,195 km. Durata maximă a probei de maraton este de 6 ore. Startul va avea loc la ora 8.00; Semi-maraton 21,097 km. Durata maximă a probei de semi-maraton este de 4 ½ ore. Startul va avea loc la ora 8.00; Cros 10,5 km. Durata maximă a probei de cros este 2 ½ ore. Startul va avea loc la ora 8.00.

BENEFICII

 • Traseu de alergare deosebit care trece pe lângă obiective turistice importante ale Bucureștiului: Arcul de Triumf, Piața Regelui, Piața Victoriei, Statuia Aviatorilor, Piața Charles de Gaulle, Parcul Herăstrău, Pod Băneasa, Casa Presei, Palatul Elisabeta. Peste 80% din traseu este la umbră.
 • Tricou oficial (tricou tehnic tricolor). Tricourile sunt confecționate în România.
 • Medalie de finisher deosebită, cu două fețe, placată cu argint patinat. Medaliile sunt realizate în România.
 • Număr de concurs
 • Chip electronic pentru înregistrarea timpului
 • 3 puncte de hidratare pe traseu
 • Asistență medicală pe traseu
 • Invitație la Garden Party – evenimentul organizat de Casa Regală a României la Palatul Elisabeta cu ocazia Zilei Regalității, 10 mai ora 17.00.
 • Participând vei susține automat cauza maratonului: “Sport pentru copii”

Cauza MARATONULUI REGAL – “Sport pentru copii”

„Sport pentru copii” este cauza acestui maraton. Prin această acțiune dorim să sprijinim proiecte care să-i încurajeze pe copii să facă sport. Sunt patru  proiecte pe care le  susținem: “Evenimente sportive pentru copii”, “Echipament pentru copii atleți” și “Master sport”.

“Sport pentru copii” este proiectul prin care se vor organiza evenimente sportive de neuitat pentru copii. Scopul este ca la fiecare eveniment fiecare copil să primească câte un tricou special pentru sport. Un eveniment sportiv și un tricou pot fi picătura care să influențeze un copil să facă mișcare și sport și să adopte un stil de viață sănătos. Aceste tricouri vor fi date copiilor în acțiunile sportive organizate de asociația CORPOREANIMA anul acesta.

Companiile care vor dona vor deveni parteneri în organizarea evenimentelor adresate copiilor. Pentru mai multe detalii, îl puteți contactata pe Daniel Lixandru la telefon 0744.549326, 0722.549326 sau email daniel.lixandru@corporeanima.ro . Lista participanților se află AICI. Lista se actualizează săptămânal.

PARTICIPARE

Pentru a participa la cursele de maraton și semi-maraton participanții trebuie:

 • Să aibă cel puțin 18 ani împliniți la data desfășurării cursei
 • Să-și asume responsabilitatea pentru participarea la cursă. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției. Participantul va semna o Declarație pe propria răspundere că sunt apți medical pentru a participa la competiție.
 • Să plătească contribuția de înscriere până în data de 25 aprilie 2015.
 • Să aibă în posesie un act de identitate valid pentru verificare.

Regulamentul competiției poate fi consultat AICI. La ridicarea numerelor de concurs toți concurenții vor completa și semna o declarație pe propria răspundere, ca sunt apți din punct de vedere medical pentru a participa la competiție. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției. Ridicarea numerelor de concurs se va face numai pe baza unui act de identitate în original de la stadionul Iolanda Balaș (fost Tineretului), de la intrarea în sediul Federației Române de Atletism (strada str. dr. Primo Nebiolo nr. 2, sector 1, Bucuresti, Romania) : 09 mai, intre orele 8.00-13.00 și 16.00-20.00. 10 mai, intre orele 07-07.30 (în mod excepțional numai pentru concurenții din provincie).

Contribuția de participare pentru probele de maraton și semi-maraton este de 130 RON.  Contribuția de participare pentru proba de cros  este de 120 RON.  Înscrierile se termină în data de 25 aprilie. Validarea înscrierii se face achitând în maxim 3 zile de la înscriere taxa de participare. Înscrierea se face AICI.

Contribuția pentru participare se poate efectua prin ordin de plată sau virament bancar către: Asociația CORPOREANIMA. BRD GSG, sucursala TRIUMF, București, IBAN RO62BRDE445SV30308504450 RON. Adresa Bucureşti, Sector 1, Str. Amintirii,  Nr.51-53, cod postal 012442, CIF 27803516, din 13.12.2010. Detalii plată: Nume Prenume – contribuție Maraton, Semi-maraton sau Cros

ATENȚIE!  Înregistrarea este validă și finală doar după ce plata este verificată în contul organizatorului. Pentru confirmarea plății fiecare participant va trimite o copie după ordinul de plată la adresa de email daniel.lixandru@corporeanima.ro. Înregistrarea este anulată dacă plata nu este finalizată în 3 zile de la momentul înregistrării.

INFO

www.corporeanima.ro/maratonul-regal

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: