Maratonul Nordul Moldovei 2: Caii Pedaleaza/ 22 septembrie, Botosani

maratonul nordul modovei cai pedaleaza 22 septembrie 2012 botosaniCompetitiile de tip ”maraton” atât pentru alergare cât si pentru ciclism devin tot mai populare în rândul amatorilor pentru ca se desfasoara pe distante lungi, pe drumuri de tara, poteci si alei, cu treceri prin sate pitoresti, paduri si poieni tainice. Aceste competitii sunt foarte pitoresti dar totusi ridica probleme de rezistenta, indemânare si spirit de orientare fiind o provocare pentru participanti.

Unde are loc maratonul?

Startul si sosirea va avea loc în curtea mosiei „Cai de Vis” , din localitatea Vârful Câmpului, judetul Botosani. Startul si sosirea vor fi comune atât pentru tura scurta cât si pentru cei de la  tura lunga.

Cui se adreseaza?

Maratonul se adreseaza tuturor celor pasionati de ciclism dornici sa evadeze din cotidian, sa paraseasca drumurile amenajate si sa se avânte în padure pe poteci si drumuri care pot creea probleme de rezistenta fizica, probleme de îndemânare si orientare.

Participarea la acest maraton se face de catre oameni responsabili care trebuie sa-si cunoasca nivelul de pregatire.
Pentru a ne ridica la nivelul fiecaruia, am considerat ca e bine sa amenajam doua trasee, de lungimi si dificultati diferite astfel vom avea un traseu de aproximativ 28 km , pentru cei mai putin sportivi si vom avea un traseu de aproximativ 53 km pentru cei mai bine antrenati si echipati. Atât starul cît si sosirea vor fi comune.

Pentru acest maraton vom avea o taxa de înscriere de 20 lei/concurent. Pachetul de înscriere este în curs de organizare, iar la momentul oportun va fi clarificat aici. Fondul de premiere este de peste 1000 Euro si consta in bani si echipamente de ciclism.

maratonul nordul modovei cai pedaleaza 22 septembrie 2012 botosani afis

Echipament necesar

Bicicleta montana sau trekking pentru concurs este bine sa fie echipata cu suspensie fata si atent verificata la sudura cadrului, si a componentelor în general. Sistemul de franare trebuie sa functioneze impecabil. La tura scurta se poate concura cu orice tip de bicicleta în buna stare de functionare. Pentru tura lunga bicicleta montana în buna stare de functionare este obligatorie.

Concurentii vor purta obligatoriu casca de protectie.

Recomandam o îmbracaminte usoara, manusi, ochelari cu protectie UV. Pentru bicicleta e bine sa aveti un bidon pentru apa, un impermeabil usor, o pompa compacta, o presa de lant, un set de leviere usoare si o camera de bicicleta de rezerva.

Program

În data de 21 septembrie începând cu ora 14.00 la conacul “Cai de Vis” de la Vârful Câmpului se deschide zona de campare apoi de la ora 17 încep înscrierile. Cu aceasta ocazie va recomandam sa veniti sa va înscrieti si sa va ridicati pachetul de start.

În data de 22 septembrie la ora 8.00 pe terasa conacului de la Vârful Câmpului vor continua înscrierile. Fiecare concurent va primi la start in momentul achitarii taxei de participare, numarul de concurs, si un suvenir din partea organizatorilor, va semna regulamentul concursului si va fi atent la explicatiile primite de la organizatori.

La ora 9.30 si timp de 15 minute, se face o sedinta tehnica , în care participantii primesc ultimile noutati referitoare la traseu si se recapituleaza aspectele legate de program si securitate.

La ora 9.50 concurentii sunt invitati sa vina la linia de start.

La ora 10.00 are loc startul pentru cea de-a doua editie Maratonul Nordul Moldovei – Cai de Vis – Concurentii vor parcurge traseele trecând prin check-point-uri.

Începând cu ora 11.20 la sosire sunt asteptati primii concurenti de la tura scurta.
Începând cu ora 13.00 pot sa apara si concurentii de la tura lunga.

La ora 15.30 oprim cronometrul competitiei.

La ora 16.00 începem premierea.

La ora 18.00 competitia se încheie oficial.

Dupa ora 18.00 concurentii sunt invitati sa se alature organizatorilor pe terasa conacului pentru a ne cunoaste mai bine, pentru a primi un feed-back din partea participantilor si pentru a viziona un slide show cu fotografii facute de fotografii nostrii pe traseu.

Info

www.mtbnordulmoldovei.com

www.facebook.com/caidevis

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: