Maratonul Lecturii: În Bibliotecă Ia-și citește!

AFIS-SNV-2015---activitati-

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi alături de partenerii săi vă invită la seria de activităţi organizate în cadrul celei de-a XIV-a ediţii a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV), cel mai important eveniment de peste an dedicat voluntarilor din întreaga ţară, care se vor desfăşura în perioada 11-17 mai a.c

Miercuri, 13 mai, începând cu ora 10.00, la Căminul de Bătrâni ƒ„Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Iaşi (Bucium) va avea loc manifestarea muzical-literară: „Să nu uităm nicicând!”. Membrii Grupului vocal „Șogorițele”, voluntari din partea Asociației pentru seniori „AFECT” Iași, vor delecta locatarii așezământului cu un program pregătit special cu această ocazie.

Tot miercuri, de la ora 15.00, la sediul central al Bibliotecii începe Maratonul Lecturii: În bibliotecă Ia-și citește! Aveți ocazia de a vă testa rapiditatea și spiritul de competiție într-o activitate care dăunează doar în doze mici.

De vineri, 15 mai și până duminică, 17 mai, ne găsiți în Parcul Tineretului Iași, la Târgul ONG-urilor. Vom promova voluntariatul în cadrul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Studențesc FestudIS. Iar dacă aveți poftă de citit în parc, vom avea cu noi și un stand de carte mobil. Bonus: permisul de intrare este gratuit.

SNV este un eveniment național anual, menit sa mobilizeze cât mai multe organizații și cât mai mulți voluntari care să contribuie la dezvoltarea comunităților lor și la recunoașterea meritelor voluntarilor.

Toate aceste evenimente sunt activități specifice în cadrul proiectului „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Proiectul este implementat de Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) în perioada mai 2014 – iunie 2015. „Raftul cu inițiativă” își propune diversificarea posibilităţilor de implicare prin voluntariat în cadrul bibliotecilor publice din România, care să ofere oportunități calitative de implicare a cetățenilor de orice vârstă în beneficiul comunităților pe care le deservesc.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mailprograme@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: