Manual de limba engleza pentru profesionisti

Editura Polirom si Libraria „Orest Tafrali” (Corpul A al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi)  va invita marti, 5 iunie, de la ora 17.00, la lansarea celui mai cuprinzator manual de limba engleza profesionala – Manual de limba engleza pentru profesionisti, semnat de Catalin Dracsineanu si Radu Haraga si aparut recent la Editura Polirom.

Alaturi de autori, vor lua cuvintul: prof. dr. Aurora Ciuca, rector al Universitatii „Mihail Kogalniceanu” din Iasi si conf. univ. dr. Cristian Popescu, prodecan al Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Va modera: Adrian Serban, director editorial Polirom

Despre volum
Impartit in cinci sectiuni dedicate domeniilor abordate, manualul contine, pe linga descrierea detaliata a activitatilor de contabilitate, operatiuni bancare, afaceri sau drept, termenii specifici acestor activitati, notiuni de gramatica, precum si numeroase exemple practice.

Sint clarificate, de asemenea, unele concepte care adeseori sint traduse si utilizate gresit, asigurindu-se o coerenta terminologica si lamurindu-se unele confuzii privind practica de afaceri din Romania, Marea Britanie si Statele Unite. Formatul „in oglinda” al cartii permite analizarea cuvintelor in context, o mai buna intelegere a structurilor si expresiilor mai complicate si asimilarea rapida a materiei abordate.

La final, cei interesati gasesc modele de formulare, liste cu termenii-cheie caracteristici acestor domenii si doi indici care faciliteaza cautarea anumitor cuvinte si expresii.

Din cuprins:
Infiintarea, modificarea si dizolvarea unei firme in Romania. Aspecte practice • Engleza juridica • Operatiunile bancare in Romania • Contabilitatea in Romania • Activitati de secretariat • Termeni-cheie

Despre autori
Catalin Dracsineanu este traducator de specialitate, cu experienta in predarea limbii engleze la nivel universitar. Pentru Editura Polirom a tradus volumele E.H. Carr, Criza celor douazeci de ani (1919-1939) (2011) si Johan A. Lybeck, Istoria globala a crizei financiare (2012).

Radu Haraga este manager financiar cu o experienta de peste 12 ani la nivel international, expert contabil autorizat in Romania si in Anglia, consultant pentru firme de IT internationale cu operatiuni in Romania.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: