”Manon”, de la Opera Bastille din Paris | Cinema Ateneu

Pentru al doilea an consecutiv, spectacolele de operă și balet de la Opera Națională din Paris vor fi difuzate, în premieră, la Cinema Ateneu. De la Opera Bastille din Paris va fi transmis live spectacolul de Operă „Manon”, programat pe 17 martie 2020, ora 20.00.

Manon – Transmisiune live de la Opéra Bastille

Spectacol subtitrat în limba engleză. Operă comică în cinci acte (1884). Muzică de: Jules Massenet. Libretul de: Henri Meilhac, Philippe Gille. După: Părintele Prévost. Regia: Vincent Huguet. Regia muzicală: Dan Ettinger. Decor: Aurélie Maestre. Costume: Clémence Pernoud. Lumini: Bertrand Couderc. Coregrafie: Jean-François Kessler. Dramaturgie: Louis Geisler . Maestrul corului: José Luis Basso.

Manon este o operă comică în cinci acte de Jules Massenet, cu un libret de Henri Meilhac și Philippe Gille, după romanul din 1731, L’histoire du chevalier des Grieux et de Manon Lescaut, de Abbé Prévost. A fost interpretată pentru prima dată la Opera din Paris, pe 19 ianuarie 1884. Manon este cea mai populară și de durată operă a lui Massenet, având un loc important în repertoriu.

Opera Națională din Paris, cu o vechime de peste 350 de ani, este una dintre cele mai spectaculoase opere din lume. Cele două săli din Palais Garnier (2.105 locuri) şi Opera Bastille (2.745 locuri) găzduiesc opere clasice și moderne și spectacole de balet.

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 40 lei și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul cinemaiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului National din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: cinemaiasi.ro

FB: www.facebook.com/Cinema.Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: