Manifestarea interactiva “Oua incondeiate”

Complexul Muzeal National ”Moldova” Iasi – Muzeul Etnografic al Moldovei, in parteneriat cu Centrul de Informare Turistica din cadrul Primariei Municipiului Iasi, Asociatia S.T.E.P. in Turism si Asociatia ART – Mestesugurile Prutului, organizeaza in perioada 30 martie – 1 aprilie 2012, in preajma sarbatorilor Pascale, in sala STEP (fosta Victoria), manifestarea interactiva anuala „OUA INCONDEIATE”, ajunsa la cea de-a XII – a editie.

Vor fi supuse atentiei specialistilor si publicului iesean, aspecte reprezentative ale culturii populare romanesti, vizandu-se cu precadere ilustrarea particularitatilor mestesugurilor ce tin de specificul acestei perioade: incondeiatul oualor de Pasti, tehnica pictarii icoanelor, realizarea diverselor obiecte de natura religioasa din lemn si alte materiale, toate avand darul de a patrunde in atmosfera sacra a acestui moment mult asteptat de intreaga crestinatate.

Cu aceasta ocazie, vom invita in orasul nostru mesteri populari renumiti, premiati la numeroase manifestari de profil din tara si strainatate. Proveniti in mare parte din Bucovina, din localitati recunoscute pentru promovarea si pastrarea traditiilor populare, precum Brodina, Vatra Moldovitei, Paltinu, Ulma, Vicovu de Sus, Suceava si Radauti, mesterii ne vor incanta cu priceperea si indemanarea lor in cadrul atelierelor ce vor fi organizate.

Programul de desfasurare a manifestarii este de vineri pana duminica, intre orele 10.00 18.00. Intrarea este libera.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie:

Scrie un comentariu: