Mani Neumann’s Romania Tour 2017. FARFARELLO live @Underground Pub

Trupa germana Farfarello este cunoscuta in Romania in special prin fondatorul ei, violonistul Mani Neumann care a colaborat indeaproape cu celebra formaţia Phoenix timp de mai multi ani. Ii puteti asculta duminica, 22 octombrie 2017, in Underground Pub, de la ora 20:00.

Stilul muzical abordat de ei este atat de unic incat orice descriere conventionala devine imposibila. Prin muzica lor, Farfarello creeaza un sunet arhaic, brut, eliberat de clisee, fiind o combinatie de folclor est – european si influente contemporane: muzica traditionala, jazz, rock şi muzica clasica. Din 1982 şi până acum, trupa Farfarello a scos 18 albume, 4 dvd-uri şi a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea.

Mani Neumann, neamtul cu „suflet de roman“, supranumit şi Violonistul Diavolului, este considerat un maestru al viorii şi blockflöte. Modul sau de a interpreta – melancolic, salbatic ori excitant – este intotdeauna autentic, nonconformist si imposibil de copiat. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award şi decorat de Preşedintele Romaniei cu ordinul „Meritul cultural“ în gradul de „Cavaler“ pentru merite culturale deosebite aduse Romaniei ca urmare a activitatii sale în trupa Phoenix.

Chitaristul trupei, Ulli Brand, este considerat a fi unul dintre cei mai buni din Europa, fiind recunoscut pentru stilul sau unic în care interpreteaza muzica la chitara acustica cu 6 şi 12 corzi.

Invitatii trupei Farfarello sunt muzicieni romani deosebit de experimentati si talentati: percuționistul Gabriel Balasa, unul dintre cei mai activi percutionisti de pe scena muzicala romaneasca, un muzician inventiv si imprevizibil, artistii admirandu-l pentru energia sa şi vibratia pozitiva din timpul concertelor si basistul Eugen Amarandei, unul din cei mai inspirati si tehnici contrabasisti ai Romaniei.

Muzica romaneasca este fantastica. Atunci cand am auzit muzica romaneasca am spus: asta e muzica mea. Daca vrem sa cantam Ciocarlia, cantam Ciocarlia. Dar pentru asta trebuie sa vorbesc cu degetele mele. Cateodata degetele mele imi submineaza autoritatea. Eu incerc sa vorbesc cu ele ca şi cu prietenii mei, dar ele spun “da” şi în concert se comporta ca nebunele. Sunt solidare. Ele cred ca sunt patru contra unu“ (Mani Neumann).

REZERVARE

Bilete: 40 lei, vor fi disponibile la Phoenix Cafe, zilnic, de la 12.00 la 24.00, începând din 4 octombrie 2017. Relaţii si  rezervări la: 0749653702 şi la Underground the Pub in timpul programului de functionare.

INFO

Underground Pub

Galeriile comerciale Stefan cel Mare – demisol (jos la spirala)

Mobil: +4 073 500 4001

Emailcontact@undergroundpub.ro

FBwww.facebook.com/Undergroundthepub

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: