Soare, agitatie, lume multa, mirosuri imbietoare si veselie. In zilele de 17 si 18 martie, sambata si duminica a revenit in Iasi Campionatul international de gatit in aer liber din cadrul celei de-a doua editii a Cupei Moldovei la Gatit.
Evenimentul a avut loc in Piata Unirii, langa Hotelul Unirea. In cele doua zile gurmanzii au avut ocazia de a asista la demonstratii de gatit ale maestrilor bucatariei romanesti din diferite regiuni ale tarii dar si ale priceputilor intr-ale gastronomiei din Republica Moldova, Ungaria, Israel, Uzbekistan si Suedia.
Prezentatorii evenimentului au fost carismaticii Antonio Passarelli si comedianul Iustinian Radu, unul din politistii din serialul “Trasnitii”. De-a lungul celor doua zile au fost premiate cu titlurile de Gospodina de Aur si Gospodina Margaritar, doua participante la concursurile de talent culinar.
In prima zi a desfasurarii, s-a tinut o demonstratie pentru public, Simfonia Ceaunelor, in ambianta careia fiecare regiune si tara a gatit feluri de mancare specifice printre care si tocanita de porc si cocos, paella, ciorba de peste si pilaf cu carne de pui. Dupa reprezentatia de gatit, s-au oferit gratis portii de mancare si bautura tuturor pofticiosilor.
In prima seara, incepand cu ora 20:00 iubitorii de muzica electro au fost extaziati de recitalul sustinut de trupa SENSOR, cerand chiar si bis, iar in cea de-a doua seara a concertat trupa ALIAS, pe acorduri de old rock.
Autor: Oana Maria Roman