”Mamouret”, cu Tamara Buciuceanu se joaca la Iasi

mamouret-bulandra

„Mamouret”, în regia lui Dinu Cernescu va fi prezentata publicului iesean pe 6 octombrie, începând cu ora 19:00,  la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi. Teatrul Bulandra din Capitală prezintă publicului ieşean o poveste cu încurcături, o comedie în care joacă celebra actriţă Tamara Buciuceanu Botez. În viziunea regizorului Dinu Cernescu, „Mamouret” este o piesă despre dragoste, despre bucuria vieţii indiferent de vârstă, o piesa blândă, care pune în prim-plan actorii şi povestea.

Autorul piesei, Jean Sarment, spunea despre aceasta în 1941: „Am adus pe scenă o poveste care îi poate emoţiona pe toţi cei care, dincolo de ironia defensivă, şi-au păstrat inima tânără şi veselă. O piesă comică, clară şi aerisită, în care finalul e aidoma începutului, închizând cercul”. Jean Sarment alege o poveste cu încurcături, dar o expune simplu şi urmăreşte firul comediei fără exagerări.

Alături de Tamara Buciuceanu Botez, mai joacă Emilia Bebu (Estelle), Alexandra Murăruş (Giselle), Şerban Pavlu (Marcus) şi Daniela Nane (Călăreaţa). Spectacolul se bucură de o distribuţie care reuşeşte să ajungă la public şi să prindă spectatorul în mrejele familiei Mamouret.

Povestea începe cu momentul aniversării bunicii Mamouret care împlineşte nici mai mult, nici mai puţin decât 100 de ani. Totul se transformă într-o sărbătoare publică. Tocmai atunci vine în oraş un circ ambulant, iar directorul circului este chiar nepotul celui pe care l-a iubit bătrâna Mamouret în tinereţea sa. Marcus se îndrăgosteşte de Marie – Josephe (Ana Ioana Macaria), iar povestea se repetă. Spectaculos este cum bătrâna Mamouret are grijă ca iubirea celor doi să se împlinească. Temperamentală şi lucidă, manevrează vieţile celor din jur plină de bune intenţii, îi şantajează la nevoie şi obţine tot ce vrea de la ei.

Din distribuţie mai fac parte: Ion Cocieru, Marius Chivu, Mihai Verbiţchi, Gheorghe Ifrim, Manuela Ciucur, Dumitru Anghel, Andrei Runcanu, Silviu Geamănu, Romeo Pop, Domniţa Constantiniu, Marian Simion şi Dragoş Silvestru.

BILETE

Preţul unui bilet este de 100 lei, respectiv 125 lei şi se poate procura de la Casa de Cultură a Studenţilor. Cei care doresc, pot face rezervări la numărul de telefon: 0749.052.323.

INFO

Teatrul Bulandra, Bucuresti

www.bulandra.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “”Mamouret”, cu Tamara Buciuceanu se joaca la Iasi”

 1. Florian says:

  Un mare nume in teatru
  Multi dintre stralucitii actori ai teatrului romanesc au jucat sau debutat in piesele Sidoniei Dragusanu.
  http://www.sidonia.ro.

  Seara răspunsurilor, teatru, Bucuresti, 1958
  Fiicele, teatru , Bucuresti, 1963
  Valsul, teatru, Bucuresti, 1963
  Zizi si formula ei de viata, teatru, Bucuresti, 1964
  Intilnire cu ingerul, teatru, Bucuresti, 1965
  Jocul adevărului, teatru, Bucuresti, 1966
  Necunoscuta si cei patru cavaleri, muzical, 1969
  Comisarul, in colab. cu Ana Rubinstein, Bucuresti, 1971,
  (versiune maghiară, Tirgu Mures, 1973)
  Sentimente si naftalină, teatru, Bucuresti, 1980

  Am avut o mare surpriza sa redescopar piese de teatru de o verva si actualitate incredibila pe site-ul autoarei.

Scrie un comentariu: