Making Waves 2013, festivalul de film romanesc de la New York

making-waves-2013-new-york-romania-film-cinemaFestivalul de film romanesc de la New York, Making Waves, se pregateste sa deschida in noiembrie, portile unei noi editii.

MAKING WAVES

Making Waves este cel mai important festival din SUA, dedicat exclusiv cinematografiei romanesti. Infiintat in 2006, festivalul a raspuns firesc unei reactii pozitive mondiale la noul val al cinema-ului romanesc. The New York Times aprecia cinema-ul romanesc ca avand “una din cele mai surprinzătoare evoluții din cinema-ul mondial”.

Incepand de anul trecut, acest eveniment a incetat sa mai fie sustinut din fonduri publice. Cu alte cuvine, festivalul a devenit independent. Intr-o foarte scurta perioada de timp, organizatorii Romanian Film Initiative au atras sprijinul unor fundații, sponsori și a peste 300 de sustinatori individuali, Making Waves devenind astfel primul proiect cultural romanesc de anvergura sustinut prin crowdfunding. Peste 3000 de spectactori au participat anul trecut la cele 26 de proiectii și evenimente speciale, in compania a 16 regizori, actori si producatori invitați ai festivalului.

Making Waves revine la sfarsitul acestui an la Film Society of Lincoln Center, intre 29 noiembrie – 3 decembrie 2013, cu cele mai bune producții romanești recente, filme de referinta, retrospective, programe speciale si invitați de renume. Pentru prima data, festivalul va calatori in afara New York-ului, prezentand intre 5-10 decembrie la Jacob Burns Film Center din Pleasantville, New York, o selectie din programul acestei editii.

making-waves-2013-new-york-romania-film-cinema-fotoFestivalul de film romanesc de la New York a reușit să strângă și în acest an suma de bani dorită tot pe platforma de fundraising Kickstarter. În 60 de zile, din 5 iulie până pe 4 august, s-au strâns 26.024 $, depășind ținta propusă de 25 de mii.

Sursă: http://www.radioguerrilla.ro

INFO

Pentru mai multe detalii vizitati www.filmetc.org sau pagina de facebook Romanian Film Initiative.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: