„Magia științei” – cercul pasionaților de științe exacte

AFIS-Intersectii-Magia-stii

Luni, 23 noiembrie 2015, începând cu ora 14.00, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași va avea loc o nouă întâlnire a membrilor cercului „Magia științei”, care are ca scop explorarea laturilor  „magice” ale științelor matematice și fizice.

Prin îmbinarea literaturii de specialitate cu imaginația, șase liceeni ieșeni împreună cu doi studenți de la Facultatea de Mecanică a Universității Tehnice din Iași și-au propus să demonstreze că aceste domenii pot fi nu doar interesante, ci și distractive.

La ediția pilot de săptămâna trecută, membrii cercului au conceput o machetă de reproducere a iluziilor optice ale profesorului japonez, Koukichi Sugihara, obținute din forme geometrice.

În această etapă vor încerca să obțină dimensiunile fiecărui corp ce urmează să constituie obiectul final. Vor construi planul matematic al construcției, produsul final fiind trei machete care vor fi expuse la Bibliotecă.

După mai multe exerciții de acest gen, membrii cercului vor încerca să creeze un corp iluzoriu nou. Activitățile cercului „Magia științei” se vor desfășura pe întreg parcursul anului școlar 2015-2016.

„Magia Științei” este manifestarea care se adresează amatorilor. Se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mailprograme@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: