Magia Baloanelor (GALERIE FOTO)

baloane razboieni 103

Primul festival al baloanelor cu aer cald din regiunea Moldovei “Magia Baloanelor” a avut loc in perioada 6-8 mai 2016 in satul Razboieni,  judetul Iasi si a fost organizat cu sprijinul Primariei Comunei Ion Neculce si al Aeroclubului Romaniei.

Vremea nu a prea ținut cu ieșenii la unul dintre cele mai așteptate festivaluri din Moldova – Magia Baloanelor. Din cauza vântului puternic, câteva zboruri din primele doua zile, vineri și de sâmbătă au fost anulate. In prima zi, vineri, toata sesiunea de dimineaţă a fost anulată din cauza vântului. In sesiunea de dupa-amiaza a primei zile de festival au zburat doar  2 baloane. Conditiile meteo au facut imposibila ridicarea altor baloane, fie pentru zbor liber, fie zbor captiv.

Vremea a ținut în cea de-a doua seară cu organizatorii festivalului și cu oamenii care au participat la manifestările de la Războieni. Zborurile programate pentru ora 18:30 au avut loc, fiind ridicate in aer 5 baloane pentru zbor liber si trei baloane pentru zbor captiv.

Organizarea unui astfel de eveniment necesita o perioada lunga de timp, iar stabilirea unei perioade de desfasurare in conditii optime de zbor este aproape imposibila. Festivalul are loc la Razboieni, deoarece inaltarea acestora la Iasi ar perturba traficul aerian. Conditiile meteo sunt restrictive atat pentru zborurile libere, cat si pentru cele ancorate. Atat pilotii cat si organizatorii isi doresc ca baloanele sa se inalte, insa siguranta ramane pe primul loc“, au scris organizatorii pe pagina de Facebook oficială.

Duminică a fost  ultima zi a Festivalului “Magia Baloanelor”. Zborurile de dimineață au fost anulate. Vremea a fost închisă in timpul zilei dar atmosfera a fost calma astfel inca  in sesiunea de dupa-amiaza au zburat liber 6 baloane si doua baloane captive.

Pe langa spectacolul oferit de baloane,  Magia baloanelor a oferit activitati diverse care i-au tinut ocupati pe cei prezenti la fata locului: trambulina, giroscop, tobogan gonflabil, ateliere, zona activitati sportive cu sprijinul celor de la Decathlon: fotbal, tenis de masa, tir cu arcul de la Asociatia de Tir Sportiv, costume sumo de la Cabana Bucium, standuri cu mancare etc.

Au fost trei zile pline de emotie si adrenalina, prilej pentru amintiri minunate si fotografii superbe.

Foto: Iuliana Luca, Mihai Sarbu

INFO

www.magiabaloanelor.ro

www.facebook.com/magiabaloanelor

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: