M-ZONE sau aventuri virtuale prin muzeele din Iasi, pentru copii

 

Echipa proiectului cultural “M-Zone“ lansează sâmbătă, 18 septembrie 2021, website-ul www.muzeediniasi.ro ce reunește 10 tururi virtuale ale unor muzee din Iași.

Bojdeuca lui Ion Creangă, casa Otiliei Cazimir, locuința provizorie a lui George Topârceanu, vila cu turn în care a locuit Mihail Sadoveanu, Muzeul Poni-Cernătescu și mina de la subsol, Muzeul Mihai Eminescu, Casa Dosoftei, Muzeul Teatrului, precum și Turnul Goliei și Turnul cu Ceas de la Palatul Culturii, fostul și actualul simbol al Iașului, vor putea fi vizitate virtual de copii dar şi, de ce nu, de către părinţi!

Website-ul va fi lansat în cadrul unui Târg Cultural destinat copiilor și adolescenților ce va avea loc sâmbătă, 18 septembrie, în Parcul Copiilor (la Statui, zona Fundatie, B-dul Carol nr. 2), între orele 10 – 17, si care va reproduce spațiul unui muzeu – zona de CĂRȚI, ARTE, JOCURI EDUCATIVE.

În cadrul evenimentului, va fi lansat și concursul Tresure-hunting in M-Zone. Copiii care vor vizita muzeele menționate vor putea participa, pe baza unor cartonașe, la tombola cu premii organizată la evenimentul de închidere a proiectului, programat pentru data de 9 octombrie. Cei patru norocoși vor primi tablete ca premiu, nu înainte însă de a participa la spectacolul de teatru oferit de “So Trupa”, echipa de actori de Palatul Copiilor din Iași, multipremiată la festivaluri naționale și internaționale.

Evenimentul este parte a proiectului cultural M-Zone, derulat de către Asociaţia Societatea de Studii Istorice din România, în parteneriat cu Muzeul Literaturii Române şi Palatul Copiilor din Iaşi, fiind co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Vă așteptăm pe toţi, pe 18 septembrie, în Parcul Copiilor (la Statui, zona Fundatie, B-dul Carol nr. 2)! Să sperăm că va fi soare!

INFO

www.muzeediniasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: