Lungmetrajul iesean ”Fata cu ochi verzi”, din 12 iunie in cinematografe

fata-cu-ochi-verzi

Primul film de lungmetraj realizat vreodata la Iasi, în cadrul Universitatii de Arte „George Enescu”,  ”Fata cu ochii verzi”, în regia lui Mihai Mihaiescu va rula din 12 iunie 2015 in cinematografele din Romania.

La Iasi, spectacolul de gala al filmului va avea loc la Cinema Victoria, pe 12 iunie, orele 19:00, în prezența regizorului și profesorului de film UAGE Mihai MIHĂESCU, a actorilor Andrei Grigore SAVA, Tatiana GRIGORE, George MARICI și prof. univ. dr. Nicolae CREȚU de la Universitatea „Al. I. Cuza“ Iași.

Filmul, având la baza romanul „Gaudeamus” de Mircea Eliade, prezinta povestea lui Mircea, un tânar romancier, care întreprinde împreuna cu membrii unui cerc studentesc o excursie la o manastire. Acolo o cunoaste pe Niska, o tânara de o frumusete coplesitoare, de care se îndragosteste. De acum încolo, relatia dintre cei doi va semana mai curând cu un joc de ping-pong, care pare sa duca la un final imprevizibil. Tânarul romancier încearca sa scape de sentimentul de dragoste pentru Niska, de care este efectiv dominat, aruncându-se într-o aventura sexuala cu o alta studenta, Nonora, lipsita de prejudecati.

Din distributia filmului fac parte actorii: Andrei Grigore Sava, Tatiana Grigore, Claudia Chiras, George Marici, Andreea Lucaci, Alexandru Amarghioalei, Alexandra Popa, Alexandru Iurascu, Ionut Cornila, George Cocos, Alexandru Petrila, Cristian Chelaru, Alexandra Bandac, Gina Mihaela Pavel.

Varianta de cinema a regizorului Mihai Mihăescu ne propune textul lui Eliade reconvertit, viu, într-o înlănțuire de imagini – filmări de interior și cadre largi de natură – susținute de dialoguri și monologuri care esențializează consistent concentrația narativă a textului. Drama tânărului care se ia la întrecere cu sine însuși și cu generația lui, cu limitele vârstei, cu rigorile, proiectându-și temerar destinul și evoluția rămâne și astăzi un model despre cum să-ți rămâi fidel, cum să-ți materializezi visele, cum să-ți gândești, matematic, startul în destin.” Cristina Scarlat

INFO

www.facebook.com/FATA-CU-OCHII-VERZI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: