Luminile festive se aprind in ajun de Sf. Nicolae

sarbatori iarna iasi

Primăria va aprinde iluminatul festiv vineri, pe 5 decembrie, la ora 17:00, în Ajun de Sfântul Nicolae. Pe bulevardul “Ştefan cel Mare”, pe lângă bradul de 14 metri, va fi amenajat şi “orăşelul polar”, cu figurine supradimensionate, igluuri cu diametrul de 6 metri şi înălţimea de 3 metri, oameni de zăpadă şi alte personaje de basm.

Peste 2,2 milioane puncte luminoase vor fi în tot oraşul. La startul iluminatului festiv va fi organizat şi un moment artistic la care vor participa trupa The Sky şi membrii ai Palatului Copiilor.

Pe pietonalul Stefan cel Mare a fost montat la începutul saptamanii trecute primul brad, cu o înaltime de 14 metri, ce va fi împodobit pentru a deveni pom de Craciun. Spatiul pietonalului va fi decorat special pentru a deveni punctul central al Sarbatorilor de Iarna. În jurul pomului vor fi montate ornamente si figurine luminoase specifice acestei perioade.

Va fi, de asemenea, organizat Târgul de Iarna, format din 40 de casute unde vor fi gazduiti comerciantii.  Municipalitatea a pregatit, ca si în ceilalti ani, serbari în cartiere, parada lui Mos Craciun, spectacole de colinde si concertul special de Revelion.

Bugetul total alocat va fi de aproximativ un milion lei si este asigurat din veniturile realizate din organizarea târgurilor de Sarbatorile Iasului.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: