Lumea vazuta din fotoliul rulant face cumparaturi

O masa de tenis, doua panouri de baschet, o tabla de dart, un fileu pentru tenis de camp. Toate ingramadite intr-un spatiu de cativa metri patrati, printre magazine si restaurante in centrul comercial Carrefour Era. Nimeni nu parea a da atentie celor 9-10 persoane cu dizabilitati locomotorii care transmiteau comunitatii iesene ca si ei pot, si ei sunt la fel ca ceilalti. Dar comunitatea ieseana nu avea timp. Comunitatea ieseana facea cumparaturi.

Asa a debutat proiectul “Lumea vazuta din fotoliul rulant” organizat de Clubul Sportiv “Iasi 21”, sambata 7 mai la ora 11.00. Acesta are ca scop schimbarea modului de percepere si formarea unor comportamente pozitive cu privire la persoanele cu dizabilitati locomotorii. Scop greu de atins in conditiile in care organizarea si promovarea evenimentului au lasat mult de dorit.

Cu siguranta sunt multe persoane cu dizabilitati care si-ar fi dorit sa participe la un asemenea eveniment, cu atat mai mult cu cat rareori se gandeste cineva la ei. Cu siguranta ca din populatia Iasiului s-ar fi gasit suficient de multi oameni care sa rezoneze la mesajul lor. Cu la fel de multa siguranta, insa, pot spune ca un asemenea eveniment nu se organizeaza in interiorul unui supermarket iar promovarea lui inseamna mai mult decat afisarea unui anunt pe 2-3 site-uri.

Am o singura intrebare, in conditiile in care pentru multe persoane cu dizabilitati a iesi din casa este o adevarata aventura, cum s-au gandit organizatorii ca vor ajunge acestia pana la supermarketul din afara orasului?

Autor: Dragos Movila (UAIC, Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice – Comunicare si Relatii Publice)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: