LUCRURI SIMPLE (romanian art) – expoziție semnată de către Norica Veșca Popescu

Expoziția LUCRURI SIMPLE (romanian art) semnată de către Norica Veșca Popescu urcă pe simezele Galeriei de Artă Grand Hotel Traian, în luna iulie 2018.

„Sunt lucruri simple, tablouri, momente suspendate…rupte din șirul timpului, în care sunteți invitați să descoperiți, discret inserate, simboluri etnice românești. Ele își fac subtil simțită prezența fie în bucăți din straie – dantelării vechi, fine , cusături, fie în obiecte care au făcut parte din casa țăranului român – vreo tingire, ori valize vechi, uitate în podul casei, lăzi de zestre, ori buchete de flori uscate, agățate la streașina casei. Gama de culori abordată este restrânsă în unele tablouri, iar în altele vibrează surprinzător câte un roșu aprins, accentuând fonduri vintage, grizate. În unele tablouri nu am mai folosit culoare, ci linii menite să redea țesătura sau chiar aplicații din materiale naturale.

Creez cu fiecare expoziție un spațiu de meditație: acum este unul dedicat tradiționalului, identității culturale românești. Îi invit pe privitori să se regăsească sau să rememoreze bucățele din copilaria de la sat, într-un obiect dintre cele expuse de mine, în culori. Privirea alunecă peste buchete de levănțică, maci, regina nopții, un buchet de gălbenele într-o cană de email, mereu cu smalțul sărit, flori pe care fetele le adunau vara de pe câmpuri. Pisici leneșe ce dorm la soare, în atmosfera satului. Personaje din poveștile romanești, Ilene-Cosanzene, domnițe gătite, cu părul în vânt, stilizate, veșminte simple,IA românească, ornamente din arta populară. Și începi să te așezi, lin, printre LUCRURILE SIMPLE din tablourile mele.„ Norica Veșcă-Popescu

Intrarea libera!

INFO

Galeria de Arta ”Grand Hotel Traian”

Iasi, Piata Unirii nr.1

Web: www.grandhoteltraian.ro

FB: www.facebook/GaleriadeArtaGrandHotelTraian

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: