Lucrarile lui Banksy prind viata

Dupa ce fotograful Nick Stern ales cateva dintre cele mai cunoscute lucrari ale celebrului Banksy pentru a le da o noua viata iata ca un alt artist, pe numele lui ABVH a decis sa le ofere viata cu adevarat.

ABVH a creat variante GIF animate pentru cateva lucrari ale misteriosului artist britanic si acestea s-au raspandit imediat de-a lungul si de-a latul Internetului. Daca aveti un cont pe Tumblr il puteti urmari pe ABVH pentru a fi la curent cu cele mai noi creatii ale sale.

Bansky prinde viata

Bansky prinde viata

Bansky animat

Bansky animat

banksy-animated-4

Bansky animat

Banksy

Daca nu ati auzit pana acum de Banksy, poate ca este timpul sa aflati cateva lucruri despre el. Ce trebuie spus de la inceput este ca Banksy este un pseudonim. Numele sau real nu este cunoscut si nici adevarata sa infatisare, insa asta nu-l impiedica sa aiba succes. Misteriosul personaj este un artist care a devenit cunoscut datorita lucrarilor sale graffiti – acestea fiind raspandite in intreaga lume – dar spatiul sau de manifestare include activismul politic, regia de film si pictura.

bansky saritor

Arta sa stradala cu mesaje satirice si fraze subversive combina umorul negru cu pictura graffiti intr-un stil extrem de personal. Lucrarile sale reflecta realitatea politica si sociala si pot fi vazute pe strazi, ziduri si poduri in orase din toata lumea. Primele sale graffiti au aparut in perioada 1990-1994 in Bristol, acesta fiind, conform lui Tristan Manco si locul nasterii sale.

bansky copil

De-a lungul timpului a avut expozitii in multe orase ale lumii, lucrarile sale s-au vandut la licitatie pentru sume cu cinci zerouri fiind cumparate de celebritati si colectionari, a regizat un film – Exist Trough The Gift Shop – prezentat la Sundance Film Festival 2010 si nominalizat in 2011 la Premiile Oscar in cadrul categoriei ”Cel mai bun documentar”. La inceputul lui 2012 Bansky a terminat prima sa carte, lansarea acesteia avand loc pe 15 august.

Iata ce scrie in cartea sa, ”Wall & Piece”: ”Imaginati-va un oras in care arta graffiti nu este in afara legii, in care fiecare poate desena tot ce vrea. Un oras in care fiecare strada este inundata cu milioane de culori si mici propozitii. In care asteptarea unui autobuz in statie nu este niciodata plictisitoare. Un oras in care te simti ca la o petrecere unde toata lumea este invitata, nu doar samsarii imobiliari si marii afaceristi.

Imaginati-va un asemenea oras si… nu va rezemati de zid – este proaspat pictat!

bansky soldat garda

bansky tufis

bansky dreams

interestinpeople

smiley

heartnyc

park

Puteti afla mai multe de pe www.banksy.co.uk sau wikipedia.org/wiki/Banksy .

Sursa: visualnews.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: