Lucian Mîndruță lansează “Share!” la Iași

afis-lansare-share!-lucian-

Vineri, 16 ianuarie, Lucian Mîndruță își va lansa cea mai nouă carte, intitulată “Share!”, la Librăria Cărturești din Palas Mall (Str. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 1 A), Iași. Evenimentul va începe la ora 18.30. Alături de autor, vor vorbi despre carte George Onofrei și alți invitați.

“Share!” are ca subtitlu „Cum am învățat din social media să-i iubesc din nou pe români” și a apărut la Editura Herg Benet, în colecția Radical din 9. În prima parte a cărții, Lucian Mîndruță oferă cititorilor perspectiva sa asupra fenomenului social care a însoțit alegerile din noiembrie 2014, văzute din social media: cum a fost posibilă coeziunea românilor, cum și-au găsit oamenii o voce comună. Partea a doua din “Share!” cuprinde eseuri și articole pe teme diverse – de la sfaturi adresate tinerilor, la hobby-uri, religie, școală, perioada comunistă, copilărie, sport, media și multe altele.

Cine sunt românii despre care vorbește “Share!”? Ne spune chiar autorul, în “Cuvânt înainte”: “Mai e ceva de iubit in tara asta, chiar si cand nu-ti plac traficul, saracia, coruptia, prostia, incapatanarea de a refuza idei noi si abilitatea de a te minti singur. Mai e ceva de iubit: pe romanii care refuza toate astea de mai sus. Asta am descoperit in cei patru ani de social media: ca poti sa-ti iubesti din nou poporul si ca poti sa spui exact de ce!

Despre “Share!”, Lucian Mîndruță mai spune:

Draga cititorule,

Daca te-ai uitat ieri mai mult de doua ore la televizor si nu poti fara asta, lasa cartea asta jos. Daca vrei sa fii de acord cu cineva, cu oricine, nu esti omul meu. Daca ma stii din tinerete si crezi ca sunt baiatul care se balbaia la prompter, dai banii degeaba. Daca vrei sa dai cadou cartea asta unui prieten, nu mai bine ii iei o sticla de vin? Eu nu stiu sa ametesc asa bine. In general, recomand cartea doar catorva oameni. Cei care vor sa afle cum am ajuns sa traim, iubim, alegem in social media. Dar mai ales celor care cred ca a scrie poate schimba ceva.

P.S. Poate. Doar ca trebuie sa scriem cu totii in acelasi timp. Despre asta e Share! Despre forta social media, cel mai bun amplificator de idei pe care il stiu. Intr-un fel, daca stai sa te gandesti, si tu ai scris-o.

DESPRE AUTOR

Lucian Mîndruță e jurnalist de atâta vreme, încât acum îi e jenă să precizeze, de teamă să nu fie dus la muzeu. De notat totuși că din 1992 și până de curând a fost implicat în diferite proiecte de print, televiziune, social media și, câteodată, nici un fel de media. Azi îi învață pe alții ce i-a plăcut mai mereu: vorbitul în public despre branduri și arta de a te bâlbâi cât mai puțin la televizor. De câțiva ani, încearcă să facă trecerea între jurnalism și PR și între calitatea de angajat și defectul de a fi patron. Îi plac oamenii care îl contrazic. Îi iubește pe ăia care îl aprobă. Firește, vă va spune că vă adoră pe toți, pentru un like. Are câteva hobby-uri de fițe, deși, când îl întrebi, vrea să fie un băiat popular. Merge cu bicicleta pentru că are una mai scumpă decât o mașină normală. Și, dincolo de toate, abia așteaptă să citească și el cartea asta, pentru că autorii (pe care îi ține într-o pivniță) i-au spus că e interesantă pe alocuri.

INFO

Editura Herg Benet

www.hergbenet.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: