LSRS solicită în continuare respingerea definitivă a proiectului de exploatare a mineralelor de la Roșia Montană

liga-studentilor-romani-din-strainantate-rosia-montana-washington-d-c-2013Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) reiterează dezacordul total și fără echivoc față de propunerea de exploatare minieră din perimetrul Roșia Montană. LSRS susține mobilizarea civică generală, din țară și din diaspora, împotriva exploatării miniere și solicită Parlamentului României respingerea, prin vot, a proiectului de lege care dă undă verde exploatării. Numai astfel, forul legislativ al țării ar da dovadă de curaj și asumare și ar demonstra că a luat act de poziția zecilor de mii de cetățeni care se exprimă civic în această perioadă, precum și de opinia celor mai respectate grupuri de expertiză cu competență pe această temă din România (Academia Română, Academia de Studii Economice, Comitetul Internaţional al Monumentelor şi Siturilor, Ad Astra ș.a.).

Situația actuală. LSRS își exprimă îngrijorarea cu privire la Hotărârea Parlamentului României privind constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru avizarea Proiectului de lege privind exploatarea din perimetrul Roşia Montană, considerând-o ca semn al unei atitudini ezitante în fața unei decizii care se impune cu necesitate: respingerea acestui proiect de lege și luarea măsurilor adiacente de respingere a acordului de mediu pentru proiectul minier, de interzicere a mineritului cu cianuri în România si de includere a Roșiei Montane în Patrimoniul UNESCO.

Ce urmează. Prin intermediul echipei centrale și a celor 30 de filiale din toată lumea, LSRS va continua campania de mobilizare civică a tinerilor din țară și din diaspora, a organizațiilor de studenți și absolvenți din țară și de peste hotare, precum și a grupurilor de expertiză din domeniul economic, energetic, turistic și de mediu cu care colaborează în prezent. LSRS nu își va înceta activitatea în această direcție până când dosarul privind exploatarea perimetrului „Roșia Montană” nu va fi închis – prin respingere – definitiv și irevocabil.

În joc, viitorul României. Facem, în continuare, apel la solidaritatea si unitatea organizațiilor neguvernamentale, de studenți și de tineret, din țară și din diaspora, cerându-le să își continue mobilizarea pe care au demonstrat-o exemplar de-a lungul a mai bine de trei săptămâni de manifestări civice pașnice în toată lumea. România aparține tinerei generații; este datoria noastră să îi protejăm viitorul.

liga-studentilor-romani-din-strainantate-rosia-montana-norvegia-2013LSRS

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.liga-studentilor-romani-din-strainantate-rosia-montana-italia-2013

INFO

Adina Vințan

Vicepreşedinte Relații Externe

adina.vintan@lsrs.ro

+40 722 697 550

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: