LOTERIA VIZELOR 2015

Ambasada Statelor Unite anuntă programul Loteria Vizelor (Diversity Visa) pentru anul 2015. Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispozitia persoanelor care îndeplinesc cerinte simple, dar stricte de calificare, vize de rezidentă permanentă în Statele Unite. România se află printre tările participante la programul DV-2015.

Visa Diversity 2015

INREGISTRARE

Înregistrările pentru programul DV-2015 trebuie transmise electronic în perioada care începe marti 1 octombrie 2013 şi se încheie sâmbătă 2 noiembrie 2013. Înregistrarea începe şi se încheie la ora 12:00 PM ora de vară a Coastei de Est (GMT-4). Solicitantii pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai în perioada de înregistrare. Solicitantii sunt sfătuiti să nu aştepte până în ultima săptămână a perioadei de înregistrare pentru a aplica. Cererea foarte mare poate duce la întârzieri la conectarea online. Nicio înregistrare nu va fi acceptată după orele 12:00 PM, ora de vară a Coastei de Est (GMT-4) a zilei de 2 noiembrie 2013. Dacă trimiteti mai mult de o înregistrare de persoană veti fi descalificati.

Participarea la program este GRATUITĂ.  Guvernul SUA nu angajează consultanti sau servicii particulare din afară pentru a opera programul DV. Orice intermediari sau alte persoane care oferă asistentă pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimtământul Guvernului SUA.

CERINTE

Cerintele de calificare presupun ca solicitantul să îndeplinească atât conditia de a fi născut într-o tară care participă la program, cât şi criteriul educational, adică să fie absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel putin doi ani într-o meserie care se califică. Pentru determinarea calificării pe baza experientei în muncă se va folosi baza de date O*NET OnLine, http://www.onetonline.org/ a Departamentului Muncii al SUA.

INFO

Înainte de a trimite o înregistrare la programul DV-2015, aplicantii sunt rugati să consulte instructiunile detaliate ale programului care se găsesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite Diversity Visas la romania.usembassy.gov precum şi pe pagina de internet a Departamentului de Stat la http://travel.state.gov

Solicitările care se califică vor fi selectionate în mod aleatoriu de un computer.  Toti participantii la program pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la sectiunea Entrant Status Check, pe baza numărului de confirmare, începând cu data de 1 mai 2014.  Aceasta va fi singura modalitate prin care câştigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înştiintati despre selectionarea lor în programul DV-2015.

Vă rugăm să vizitati pagina „Întrebări frecvente” la travel.state.gov/pdf/DV_2015 pentru mai multe informatii despre procesul de selectie şi despre posibilele fraude legate de acest program.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: