Liz Mitchell – Boney M

Liz Mitchell este sarbatorita noastra de astazi. Pentru cine nu o cunoaste, sa facem cateva precizari. Ea este una dintre cele 3 voci feminine ale grupului Boney M. Liz s-a nascut pe 12 iulie in Clarendon, Jamaica, si pentru a scapa de saracia crunta din tara sa natala, a emigrat la 17 ani in Germania.

Liz Mitchell - Boney M

Liz Mitchell – Boney M, septembrie 2012

Fiindca si-a descoperit talentul de a canta inca de mica, a lucrat ca session-singer pentru multe trupe mici, a cantat o vreme cu cei de la The Humphries, apoi a fost angajata la unul din studiourile mari din Hamburg, unde l-a cunoscut pe Frank Farian, producatorul care “a inventat” grupul Boney M. In 1975, acesta inregistrase un cantec “Baby Do You Wanna Bump?”, care ajunsese un adevarat hit in Germania. Incurajat de succes, Farian s-a gandit sa angajeze trei soliste si un solist pentru a interpreta compozitiile sale. Dupa cateva incercari, grupul a devenit stabil, iar Liz Mitchell un membru de baza.

Primul album Boney M, “Take The Heat Off Me”, a fost un succes relativ, insa a devenit album de platina dupa ce producatorul MichaelLeckebusch i-a prezentat in show-ul sau, TV “Musikladen”, pe cei de la Boney M. Single-ul “Daddy Cool” a ajuns pana pe prima pozitie in topurile germane. Cel de-al doilea si al treilea disc, Love for Sale si respectiv Nighfly to Venus, au generat cele mai multe hituri din cariera Boney M: Rasputin, Rivers of Babylon si Ma Baker.

In 1980, dupa 4 albume de succes, Boney M au decis sa editeze un Best Of. Compilatia devenita instant disc de platina le-a adus nu mai putin de 20 de milioane de dolari din incasari, iar Madeline Davis a inlocuit-o pe Liz Mitchell pentru cateva aparitii live deoarece aceasta a incercat sa se lanseze si solo in paralel cu trupa care o facuse celebra. A editat un album in 1989 intitulat No One Will Force You, care continea si cateva cantece gospel. In paralel, a cantat cu Boney M chiar si dupa ce producatorul Frank Farian a fost implicat intr-un scandal muzical la mijlocul anilor 90.

Liz Mitchell este si in prezent membru de baza al trupei Boney M. A venit pana acum de doua ori in Romania si chiar daca trupa nu mai e ce-a fost odata, are multi admiratori aici. Ne aducem aminte astazi de perioada de aur Boney M ascultand “Rivers of Babylon”!

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: