“Lista lui Alex. Stefanescu” debuteaza cu romanul Paraclet, de Freddy Garbaci

Paraclet, de Freddy Garbaci

Editura Allfa anunţă apariţia romanului Paraclet, de Fredy Gârbaci. Romanul este publicat în cadrul Listei lui Alex. Ştefănescu, un proiect nou şi independent sub umbrela colecţiei Strada Ficţiunii.

Paraclet este un thriller alert, intens, poetic, năucitor, cu ramificaţii culturale uimitoare şi cu accente suprarealiste. Comunismul şi liberalismul corporatist sunt privite ca două piste false într-un labirint al absurdului social ce pare fără miză şi fără ieşire.

Alex. Ştefănescu despre Paraclet:În Bucuresti au apărut după 1989 câteva turnuri de beton si sticlă. Ele sunt un fel de zgârie nori la proportiile României. Au lifturi transparente, care transportă în sus si în jos bărbati tepeni cu costum si cravată si femei cu părul vopsit în culori metalizate, ca ale masinilor de lux care asteaptă în parcările din apropiere. Cine sunt bărbatii si femeile care populează birourile numeroase din aceste turnuri ? Cu ce se ocupă ? Ce e în sufletul lor ? De ce simulează relaxarea, desi îsi consultă mereu ceasurile ? De ce sunt de o politete desăvârsită, dacă nu le pasă niciodată unora de altii ? La toate aceste întrebări si la multe altele răspunde Freddy Gârbaci în romanul Paraclet.“.

DESPRE CARTE

Avocatul Raul Bodea se vede prins în iuresul unei confruntări acerbe între potentatii pietei financiare, care sunt în stare să calce si pe cadavre în goana lor după profituri veroase. Viata aparent asezată a eroului devine un iad, dar deodată furtuna se risipeste si locul ei este luat de o stranie vacantă de Crăciun, pe care Raul o petrece cu Ligia, o colegă de breaslă de care s-a îndrăgostit.

După vacantă lucrurile încep să meargă mai bine, confruntarea rechinilor financiari se apropie de final, viata revine la normal, iar frumoasa Ligia începe să îl facă pe Raul să creadă că fericirea este posibilă si pentru el. Dar nu cumva toate aceste schimbări miraculoase sunt doar o iluzie? Freddy Gârbaci este un povestitor înnăscut. Scriitura lui plină de umor si sensibilitate îl farmecă pe cititor, care va lega cu personajele o prietenie ce se întinde mult după finalul romanului.

DESPRE AUTOR SI COLECTIE

Freddy Gârbaci (n. 1971) a fost judecător stagiar, apoi avocat. Scrisul a apărut dintr-o chemare interioară enigmatică. A scris despre piaţa de capital (Societăţi comerciale deţinute public), despre dispute juridice din Casa Regală (Exequatur), despre fotbal (Alb şi albastru) şi despre lumea celor care pretind că împart dreptatea (Huţa în talerele balanţei).

Colectia „Lista lui Alex. Ştefănescu“ îsi propune promovarea scriitorilor români contemporani în galeria de onoare a unei colectii cu o vastă panoplie de autori contemporani, proveniti de pe toate continentele lumii.  „Mi-e dor de vremea când nu eram critic literar si citeam literatură din plăcere, nu din obligatie profesională. Cu gândul la acea vreme am acceptat cu entuziasm invitatia pe care mi-a adresat-o Editura ALL de a coordona o colectie intitulată „Lista lui Alex. Stefănescu”. Voi include în colectie numai cărti care îmi plac, indiferent dacă sunt scrise de celebrităti sau necunoscuti, de tineri sau bătrâni, de oameni cu studii universitare sau autodidacti, de prieteni sau dusmani. Nu mă interesează biografiile autorilor, pentru mine contează doar opera lor. Nuferii dintr-o mlastină nu sunt mai prejos decât trandafirii dintr-o grădină. Si mai este ceva. Voi da toată atentia acelor autori pe care nu-i sustine nimeni, nefiind abili sau influenti. La noi s-a creat în timp, de la sine, fără să fi existat vreun plan diabolic în acest sens, un sindicat al succesului, care functionează cu o precizie nefastă. Dacă nu esti bine plasat în societate, dacă nu poti să oferi vreun serviciu în schimb sau dacă nu esti agresiv, nu ai nicio sansă să fii publicat, ceea ce înseamnă că textele tale, fie si admirabile, nu vor ajunge niciodată la cititori. În colectia mea voi primi oaspeti de seamă, dar le voi acorda azil literar si unor autori marginalizati. Deviza acestei colectii este aceea pe care am adoptat-o încă de la începutul carierei mele de critic literar: „Hai să ne bucurăm împreună de frumusetea literaturii!“   Alex. Ştefănescu, scriitor şi critic literar

Strada Fictiunii este o colectie de literatură universală a Editurii ALLFA, parte a Editurilor ALL. O colectie urbană, cosmopolită, eterogenă, perfect racordată la prezent, Strada Fictiunii are patru sectiuni: Clasic, Contemporan, Crime si Bestseller. Această colectie poate fi usor imaginată ca o stradă cu arhitectură eclectică, pe care modernitatea si traditia se îmbină perfect. O stradă cu care s-ar putea mândri orice metropolă din peisajul literar al lumii si unde locuiesc fascinantii magicieni ai povestirii din ultimul secol.

INFO

www.all.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: